Почетна » Јеремић: Власт покушава да сакрије предају електросистема на северу Космета

Јеремић: Власт покушава да сакрије предају електросистема на северу Космета

од admin
0 коментар

 

„Та предаја ће се догодити у понедељак, а власт о томе не проговара ни реч. Док замајавају јавност, руши се све – суверенитет Србије, здравство, образовање, систем одбране…“, рекао је Јеремић у Београду на Изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Палилула.

Јеремић је истакао да је електроенергетски систем на северу Косова и Метохије био у систему Електропривреде Србије и после 1999. године, када је на територију наше јужне покрајине ушао НАТО, а да ће од понедељка бити у заједничком систему самопрограшеног Косова и Албаније.

„Кажу да је то договорено кроз дијалог у Бриселу, али исто тако је договорена и Заједница српских општина (ЗСО), па од ње нема ништа већ седам година. Власт даје део по део суверенитета Србије над Косметом да би на крају остао само потпис Београда којим ће се омогућити чланство Приштине у УН“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да власт истовремено оптужује њега да је као министар спољних послова питањем Међународном суду правде предао Косово, и истакао да је истина управо супротна – захваљујући мишљењу тог суда, искључиво од потписа Србије зависи да ли ће такозвано Косово постати члан УН, и да се Приштина зато по том питању налази исто где је била и пре десет година, када је мишљење објављено.

Јеремић је навео да је рад Удружене опозиције Србије „готово у потпуности паралисан“, јер неки од партнера Народне странке желе да уведу у јединствени опозициони фронт оне којима је председник Србије Александар Вучић омогућио да прикупе потписе за изборе одржане 21. јуна, односно оне који су „шуровали са Вучићем и који ће шуровати опет“.

„За Народну странку је неприхватљива сарадња у борби за боље изборне услове са онима којима су услови били довољно добри и 21. јуна. То је не само вредносна већ и прагматична ствар – не можемо се изборити за боље услове ако су у нашем тиму и они за које се зна да ће сигурно изаћи на изборе, јер то смањује наш преговарачки капацитет. Ко је једном издао, издаће опет“, рекао је Јеремић.

„Зато позивамо све оне са којима смо бојкотовали изборе: хајде да останемо заједно, немојмо се делити. Но, одлука је на њима, не можемо их присиљавати. Они тренутно вагају између партнерства са Народном странком са једне, и партнерства са Ненадом Чанком, ДСС-ом, ПСГ-ом и њима сличним са друге стране. Зато је паралисан рад Удружене опозиције Србије, и то се неће променити док се наши партнери не буду определили“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка ради у „високом ритму“ и гради страначку инфраструктуру широм Србије како би, у случају да изађе на изборе, могла да одбрани изборни резултат и спречи крађу, а одлуку о учествовању на изборима донеће када буду познати услови.

Председник Народне странке је рекао да Градски одбор Народне странке Београд раније био „на жалост један од најпроблематичнијих делова“ странке и да се у њему „догађало све оно лоше због чега пристојан свет данас окреће главу од политике – неискреност, хвалисање, манипулација, подметања, ароганција, агресија, мобинг, спремност на све зарад остваривања индивидуалне користи…“.

„Сада је атмосфера у београдском одбору битно другачија, створен је тим на челу са потпредседником Народне странке Здравком Поношем, уз кога су и шефица одборничке групе Народне странке у градском парламенту Марина Липовац Танасковић и адвокати Владимир Гајић и Милош Павловић“, закључио је Јеремић.

За председника Општинског одобра Народне странке Палилула изабран је Владан Јоксовић.

Народна Странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар