Почетна » Јеремић: Врњачка Бања један од центара Балкана за прање новца кроз градњу некретнина

Јеремић: Врњачка Бања један од центара Балкана за прање новца кроз градњу некретнина

од admin
0 коментар

 

„То су приметиле и међнародне организације, међу којима је најзначајнија Глобална иницијатива за борбу против транснационалног организованог криминала из Женеве, која је један од најутицајнијих института те врсте у свету, и која је у свом последњем извештају навела Србију као регионални центар прања новца кроз градњу некретнина“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Јеремић је истакао да је у извештају те међународне организације Врњачка Бања стављена на мапу центара прања новца уз „Београд на води“, који је „вероватно највећи у том смислу“, а да су као центри за прање новца кроз некретнине означени и Златибор и Нови Сад.

Јеремић је навео да неизграђени национални тренажни центар за ватерполо у Врњачкој Бањи, који би требало да буде будућност српског спорта и здравља као нације, пропада јер за такав центар „нема финансијског интереса владајуће касте“.

„Тренажни центар је требало да буде завршен у јуну 2016. године, а данас смо на неколико дана од почетка јуна 2021. године, дакле, пет пуних година није завршен и очигледно је да нема намере да центар буде завршен“, рекао је Јеремић.

„Пошто имамо председника државе који има сву власт у својим рукама, а и специфично душевно стање, могуће је да ће он након што га обавесте о овој нашој посети, наредити некој од својих бараба да то брзо заврши, и то би могла бити добра ствар за српски спорт и здравље наше нације,” додао је Јеремић.

Председник Одбора Народне странке за спорт Данило Икодиновић рекао је да је за национални тренажни центар у Врњачкој Бањи „улудо бачено два и по милиона евра, а да радови нису завршени ни до пола“.

„Идеја је била да се базени преместе из београдске арене у Врњачку Бању, али од тога није било ништа. Све тавори и изгледа јадно. Ово је замишљено и као национални ватерполо центар, који би служио за школски и рекреатвни спорт и за све грађане Врњачке Бање, као и за туристе, пошто је бања позната као ’краљица континенталног туризма’. Изледа, међутим, да центар неће бити скоро завршен“, рекао је Икодиновић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар