Почетна » Јеремић: Вучићев криминални режим мора пасти на изборима

Јеремић: Вучићев криминални режим мора пасти на изборима

од admin
0 коментар

 

„Неће, међутим, за победу бити довољно да 3. априла само изађемо и гласамо, јер нас је више него њих. Немојте да сањате да ћемо нашу изборну победу прославити уз торту и шампањац. Они добро знају шта су радили, и власт неће бити спремни да испусте ни на једном месту, и зато ће да краду, ако треба и лопатама“, рекао је Јеремић на седници Скупштине Народне странке.

„Због тога се морамо спремити да изборну вољу грађана Србије одбранимо на улици. Немојте имати дилему, 3. априла увече мораћемо на улицу да бранимо нашу победу, и нема кући док се та ствар не заврши. А када се заврши, тада наступа тренутак у којем крећемо да испуњавамо наша обећања“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка „више није сама“ и да је на истом задатку са другим странкама и покретима, без обзира на идеолошке разлике.

„Народ се пробудио“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се „зло које је владало Србијом претходних десет година више никада не сме поновити“.

„Народна странка зато даје реч да ће у првих 100 дана од избора нове демократске владе донети пакет закона и прописа о лустрацији, Закон о испитивању порекла и одузимању нелегално стечене имовине, Закон о специјалном тужиоцу за високу корупцију и политички криминал, Закон о јавним набавкама, Закон о професионализацији државне управе, јавних служби, установа и државних предузећа, као и Закон о одузимању националних фреквенција емитерима који су прекршили стандарде објективног и истинитог извештавања“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка то назвала реваншизмом, и да су се „многи тргли када су чули ту реч“.

„Драго ми је због тога. Реваншизам је, даме и господо, поштовање закона. Његов циљ је да кроз законско утврђивање одговорности и одлучно санкционисање спречи да државна власт и политичка моћ у будућности икада више буде злоупотребљена“, рекао је Јеремић.

„Реваншизам значи немилосрдно привођење правди, без права на куповину опроста, свих оних који су се о право и правду огрешили, а што укључује и етику, морал и контаминацију јавности. Реваншизам укључује и забрану рада политичких организација и удружења који су грубо погазили Устав наше државе, стављајући интересе појединаца из владајуће клике и њихових сарадника изнад интереса грађана“, истакао је Јеремић.

Јеремић је додао да реваншизам подразумева и поништавање свих нелегално стечених диплома и звања, а за оне који буду бежали из Србије, реваншизам значи црвене Интерполове потернице.

„Реваншизам, да будемо јасни, није за аутобус људи којима је прећено да морају да иду на некакав митинг, иначе би им били угрожени посао и егзистенција, али јесте за оне са моткама и оне који су их у те аутобусе гурали. Реваншизам није за оне који су у лажи веровали и због тога гласали за олош, али јесте за оне који су лажи смишљали и те лажи емитовали. Реваншизам је катарза и неопходан предуслов за помирење и саборност у будућности. Народна странка даје реч да ће реваншизма бити“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Србија данас „светлосним годинама удаљена од позитивних светских токова“, и да је огорчена и дубоко подељена држава, коју је режим узурпирао и урушио „све носеће стубове на којима почива једно нормално друштво“.

„Дишемо најзагађенији ваздух у Европи. Србијом вршљају фирме стављене ван закона. Отимају нам и уништавају земљу, реке и шуме. ’Београд на води’, тај монструм где му место није, та највећа перионица новца у Европи, бива све већи и већи, ниче чак и на другим локацијама, под другим именима. Србија је постала црна рупа континента, позната по томе да се овде пере новац, позната по криминалу, јефтиној храни, јефтиној забави и нажалост, одређеним јефтиним људима“, рекао је Јеремић.

„Од радикално-криминалне банде добили смо тајне уговоре, прљаве технологије, богаћење буразерске елите на очиглед свих; добили смо бахатост и простаклук. Добили смо дивљачку, инвеститорску градњу, прескупе станове и прескупе услове живљења, добили смо прескупе џаде које пропадају после пола године, добили смо естетику кича и шунда, добили смо више од 15 милијарди евра додатног спољног дуга, добили смо сурвавање свих моралних вредности“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да истовремено „режимски медији не говоре истину чак ни случајно“.

„Дилетантска спољна политика, удворичко опхођење и према Истоку и према Западу, као и безобзирна распродаја националних интереса и ресурса, довели су Србију у положај да као држава постанемо предмет поруге, никада даљи од Европе, у најбољем случају монета за поткусуривање, и то чак не више само највећих сила“, рекао је Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије.

Скупштина Народне странке данас ће изабрати руководство странке.

Кандидат за председника је Јеремић, који је за потпредседнике предложио Мирослава Алексића, Синишу Ковачевића, Санду Рашковић Ивић, Борислава Новаковића, Владимира Гајића, Марину Липовац Танасковић и Ђорђа Станковића. За генералног секретара и портпарола Народне странке предложио је Стефана Јовановића.

“Даме и господо, свашта нам се може замерити. Да смо тврди, да смо преки, овакви или онакви. Може немамо савршени маркетинг, али без лажне скромности – ово је Реал Мадрид српске политике”, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар