Почетна » Јеринић: Фалсификовање потписа за гласачке листе је озбиљно кривично дело

Јеринић: Фалсификовање потписа за гласачке листе је озбиљно кривично дело

од Други Пишу
0 коментар

Коалиција Србија против насиља се потписивањем „Договора за победу” обавезала на заједничку контролу избора, која подразумева како контролу на бирачким местима током изборног дана, тако и све активности које се тренутно спроводе пред Изборним комисијама.

Чланови и чланице коалиције Србија против насиља у Градској изборној комисији су открили случајеве злоупотребе података о личности и фалсификованих потписа за чак 7 листа које су поднете. То значи да су људи који нису желели и нису физички дали подршку за одређене листе, нашли на списковима који су подношени Градској изборној комисији.

„Ми користимо апсолутно све доступне правне механизме, обраћамо се и приговорима Изборној комисији, обратићемо се и Вишем суду у Београду, али смо поднели и кривичне пријаве у свакој од ових ситуација, с обзиром да злоупотреба података о личности и фалсификовање исправа представљају озбиљна кривична дела“, каже Јелена Јерининић из Зелено-левог фронта, кандидаткиња коалиције Србија против насиља за народну посланицу и професорка Уставног права. „Позивамо полицију и Јавно тужилаштво, да схвате озбиљност ситуације и да у кратким роковима реагује, како ове листе не би нашле своје место на гласачким листићима“, додала је Јеринић.

Зелено-леви фронт и коалиција Србија против насиља желе да охрабре грађанке и грађане да у што већем броју изађу на изборе, јер само масовним изласком и гласањем против режима можемо да остваримо резултат који желимо. Такође, позивамо грађане и грађанке уколико имају било какво питање са изборним процесом, да се обрате чланицама коалиције Србија против насиља и нашим правним тимовима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар