Почетна » ЈЕСИ ЛИ ЧУО ОВО, МАЈМУНЕ ЈЕДАН? ЈЕСИ ЛИ ЧУО ОВО, КРЕТЕНУ? ТО НИСИ ЧУО, ЏУКЕЛО: Скандалозан речник у Скупштини

ЈЕСИ ЛИ ЧУО ОВО, МАЈМУНЕ ЈЕДАН? ЈЕСИ ЛИ ЧУО ОВО, КРЕТЕНУ? ТО НИСИ ЧУО, ЏУКЕЛО: Скандалозан речник у Скупштини

од admin
0 коментар

Седницу у Скупштини обележила је јуче размена увреда између посланика опозиције и владајуће већине

Скупштинску полемику о изменама и допунама Закона о пензијско-инвалидском осигурању обележила је јуче размена увреда између посланика опозиције и владајуће већине, а председнику Нове странке Зорану Живковићу изречена је опомена због добацивања.

Посланик СНС Србислав Филиповић је рекао да су СНС и Александар Вучић у претходних шест година показали како се поштено и одговорно води земља и поручио опозицији да погледају подршку коју имају на изборима.

– Она се мери статистичком грешком. Где сте ви, где смо ми и како данас живе пензионери и запослени у Србији? – упитао је Филиповић.

На то је Живковић рекао да је тачно да су рејтинг странке коју води и њени резултати на изборима драстично мањи него што су резултати СНС, али и додао да је и „Хитлер имао одличне резултате у Немачкој пре почетка Другог светског рата“.

Председавајући Верољуб Арсић га је упозорио да ће следећи пут, ако буде величао животно дело Хитлера, добити опомену.

– То је најгора могућа увреда. Ја сам увредио Хитлера горе него што је историја – добацио је Живковић, након чега му је Арсић изрекао опомену.

Реч је потом добио Филиповић који је казао да он може да устане, а да Живковић „после толико вињака“ не може никако, на шта се Живковић увредљивим речима обратио председавајућем Арсићу: „Јеси ли чуо ово мајмуне један? Јеси ли чуо ово, кретену? То ниси чуо, џукело“.

У расправу се, између осталих, укључио и посланик ДС Балша Божовић који је Арсићу рекао да није смео да дозволи да се посланици, било да представљају опозицију или владајућу већину, обраћају једни другима на такав начин.

– Не може неко на тако вулгаран и непристојан начин, шта год да је у питању, да се обраћа и ословљава колегу који седи преко пута…мислим да ви, као председавајући, треба да уведете на неки начин ред и чувате достојанство док год седите на месту председавајућег овог дома – рекао је Божовић.

На то му је Арсић одговорио да је покушао за заштити достојанство парламента зато што не жели да се спомиње идеологија која је била најразорнија и најдеструктивнија у људској цивилизацији.

Посланик СРС Немања Шаровић сматра да је председавајући Арсић најодговорнији за повреде Пословника, јер дозвољава да се износе којекакве увреде.

Еспресо.рс/Агенције

Можда ти се свиди

Оставите коментар