Почетна » Јовановић: Нисмо Дачићу предали платформу јер је он друга страна у преговорима

Јовановић: Нисмо Дачићу предали платформу јер је он друга страна у преговорима

од admin
0 коментар

 

„Нема апсолутно никаквог разлога да ми другој страни у преговорима предајемо платформу. Народна странка има платформу коју је израдила заједно са странкама и организацијама које су остале у Удруженој опозицији Србије и добила је њихово поверење да их представља у преговорима“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао да ће Народна странка у преговорима наступити и у име Покрета слободна Србија, Државотворног покрета, Грађанске платформе, Шумадијске регије и Демократске заједнице војвођанских Мађара.

„Народна странка ће учествовати у предстојећим преговорима и очекујемо да позив добијемо непосредно после Ускрса, када би преговори требало да почну и ми смо за то спремни“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да је Европска унија одлучила да се ангажује у преговорима јер је бојкот показао да у Србији нема услова за поштене и слободне изборе.

„Зато у преговоре улазимо оптимистично и очекујемо да ће се изборни услови побољшати уз учешће европских посредника“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да се Народна странка од почетка залаже да странке опозиције, које су бојкотовале изборе и којима режим није помагао у скупљању потписа, у преговорима наступе јединствено, озбиљно и консолидовано и да зато предложила да опозицију представљају два стручна и кредибилна преговарача.

„Не планирамо да у том процесу сарађујемо са организацијама које су изашле на изборе 21. јуна прошле године“, закључио је Јовановић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар