Почетна » Јоксимовић: Брзо смиривање инцидентне ситуације између Београда и Скопља

Јоксимовић: Брзо смиривање инцидентне ситуације између Београда и Скопља

од admin
0 коментар

Александра Јоксимовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, указала да је инцидентна ситуација са Македонијом била краткотајна и да не може оставити веће последице.

Међутим, како додаје, изазвано је одређено узмемирење па је важно да се рашчисти шта је довело до овакве ситуације да се не би понављала.

Сматра да постоји политичка воља обе земље да се то реши и претпоставља да ће сусрет премијера Србије и Македоније резултирати заказивањем заједничке седнице две владе.

Лидери земаља Западног Балкана данас се састају у Драчу, а Јоксимовићева сматра да је веома важно да се у одређеним временским размацима сусрећу премијери региона, оцењујући да ова врста неформалих сусрета омогућује непосредну комуникацију.

Говорећи о посети известиоца Европског парламента за Србију Дејвида Макалистера, Јоксимовићева каже да су се његове примедбе односиле на област владавине права, слободу говора и корупцију.

Оцењује да су то уобичајене замерке за ову фазу европских интеграција.

Што се тиче сусрета са представницима опозиције, Јксимовићева каже да је то уобичајен формат и да је кључно да део опозиције није искористио прилику да Макалистеру представи своје идеје о кључним питањима.

Напомиње да се Макалистер, који је високи функционер ЦДУ Ангеле Меркел, састао се и са представницима сестринске Српске напредне странке позивајући их на завршни предизборни скуп ЦДУ.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар