Почетна » Јоксимовић: Важна редовна комуникација са Загребом

Јоксимовић: Важна редовна комуникација са Загребом

од admin
0 коментар

Јоксимовићева је, гостујући у Дневнику РТС-а, указала да је реторика изузетно оштра већ неколико година, од предизборне кампање бившег лидера ХДЗ-а Томислава Карамарка, и да је доживела одговор са српске стране.

Ипак, како истиче, важно је да дође сусрета председника Србије Александра Вучића и хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, без обзира на оштре размене.

Јоксимовићева подсећа да је Суботичка декларација, коју су 2016. године потписали Вучић и Грабар Китаровићева, излистала отворена питања у односима две земље која су на столу већ петнаест година.

Примећује да до решавања отворених питања није дошло чак и када је реторика у односима Београда и Загреба била веома смирена.

Међутим, указује да су од потписивања Суботичке декларације направљени одређени помаци, али да се не виде често у јавности, као када је реч о хрватској мањини у Србији.

Хрватска има бројне проблеме са суседима и они се углавном односе на границе, наводи Јоксимовићева, која очекује да ће то бити важна тема о којој ће се разговарати.

За почетак је, наглашава, важно да се успостави редовна комуникација на највишем нивоу, што би омогућило да се у наредном периоду пронађу решења.

Истиче да је важно да на свим нивоима власти постоји воља да дође до решавања проблема.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар