Почетна » Јовановић: Акције Народне странке ће расти на политичкој берзи јер заступамо интерес народа

Јовановић: Акције Народне странке ће расти на политичкој берзи јер заступамо интерес народа

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да је та странка до уласка у парламент била старт-ап, а да ће убудуће њене акције на политичкој берзи расти, јер у скупштини заступа интересе народа и њени посланици указују на свакодневне проблеме грађана, од ненормалних поскупљења у продавницама „до свеопште корупције и криминала“.

„Наставићемо да критикујемо режим, а опозицијом се не може назвати онај ко је спреман да сарађује са влашћу“, рекао је Јовановић телевизији Блиц.

„Спремни смо за изборе када год буду расписани. Не очекујем да ће наредне године бити ванредних парламентарних избора, а ороченост садашње владе на две године је показатељ политичке нестабилности“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да се одговорност за инциденте у парламенту не може релативизовати тврдњом да су „сви одговорни“, јер је првенствено одговоран председник скупштине Владимир Орлић, чији начин председавања провоцира инциденте и сукобе.

„Орлић је сваку седницу заказао 24 сата пре одржавања да опозиција не би могла да подноси допуне дневног реда, што је правно насиље, а опозицији се ускраћује право на реплику, што све ствара узаврелу атмосферу у сали, за коју је одговоран првенствено председник скупштине. Посланици СНС-а вичу док говоре посланици опозиције, вређају нас, псују, а посланицама опозиције показују гестове у којима исказују сексуалне алузије“, рекао је Јовановић.

Јовановић истакао да је циљ албанске власти у Приштини да протера Србе са Косова и Метохије и да су они „жртве екстремисте Аљбина Куртија“, а да држава Србија мора да учини све да их заштити и спречи чланство самопроглашеног Косова у УН.

„Надам се да ни председник државе Александар Вучић, ни председница владе Ана Брнабић нити министар спољних послова Ивица Дачић неће ставити свој потпис на документ који подразумева чланство самопроглашеног Косова у УН“, рекао је Јовановић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар