Почетна » Јовановић: Хашки трибунал није укинут захваљујући Николи Селаковићу

Јовановић: Хашки трибунал није укинут захваљујући Николи Селаковићу

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да Хашки трибунал није укинут захваљујући министру за рад Николи Селаковићу, који је у јуну 2013. године као министар правде пропустио да то тражи затражи на седници Савета безбедности УН.

„У јуну 2013. на седници Савета безбедности УН Селаковић је као министар правде требало да затражи укидање Хашког трибунала, тада је Русија понудила да уложи вето, али Селаковић то није тражио“, рекао је Јовановић на седници Скупштине Србије.

Јовановић је подсетио да је председник Народне странке Вук Јеремић у априлу 2013. године као председник Генералне скупштине УН организовао дебату у УН о Међународном кривичном суду за бившу Југославију (Хашком трибуналу).

Посланик и портпарол Народне странке је навео да је владајућа већина одлучила да смени министра привреде Радета Басту када је његово „додворавање Западу постало комично“, а да он није ни требало да буде изабран за министра јер је од почетка све у вези с њим било сумњиво, од образовања до пословања.

„Баста би требало да буде смењен без дилеме, али он није ни требало да се нађе на тој функцији. Смењујете га само шест месеци после избора и то показује крхкост и дезоријентисаност владе која функционише као раштимовани оркестар, како је то рекао председник Србије Александар Вучић“, рекао је Јовановић.

„Када сте кренули да га смењујете, требало би да смените и министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића, јер је увредио све посланике и све грађане. Пропустили сте прилику и да смените министра унутрашњих послова Братислава Гашића због политичке одговорности“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да „мора да постоји одговорност“, која је пре свега на председници Владе Србије Ани Брнабић.

„Ана Брнабић је требало да данас у скупштини брани предлог за разрешење Басте, а не министар за рад Никола Селаковић“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар