Почетна » Јовановић: Изградити Национални затвор са пратећим садржајем за елиту која се обогатила крађом народних пара

Јовановић: Изградити Национални затвор са пратећим садржајем за елиту која се обогатила крађом народних пара

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да се богата и повлашћена СНС елита обогатила извлачењем народних пара из буџета, корупцијом и криминалом и да ће због тога морати да одговара, а онда ће уместо прескупог Националног стадиона са пратећим садржајем бити потребан Национални затвор са пратећим садржајем.

„Неопходно је да се подвуче црта и да се види како се ко обогатио. Системска борба против криминала и високе политичке корупције мора подразумевати увођење специјалног тужиоца за високу корупцију и доношење закона о пореклу имовине са одузимањем нелегално стечене имовине“, рекао је Јовановић у интервјуу листу „Нова“.

Јовановић је навео да ће „нон-пејпер о (не)слободи медија“, који је у уторак у Паризу предао Комитету Савета Европе за културу и медије покренути дубље и веће интересовање за стање у Србији.

„До сада се показало да председник Србије Александар Вучић увек ’подвије реп’ пред странцима када крену притисци споља, а европске институције имају механизме да утичу на слободу медија, демократију и слободе“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да је разговарао са главним известиоцем Комитета за слободу и медије Могенсом Јенсеном, и да ће у јануару бити одређен и известилац за Србију, која је у Савету Европе једна од држава под мониторингом.

„У свом излагању на седници Комитета упознао сам чланове тог тела са нападима, етикетирањем, али и економским притисцима са којима се медији и новинари суочавају у Србији, и упозорио сам да Србија тоне у потпуни медијски мрак“, рекао је Јовановић.

„Медији би требало да нас информишу, подуче и забаве, а угушени медији у Србији нас плаше, понижавају и шире осећај немоћи да би се неко други осећао моћно. Када прођете поред трафике и видите насловне стране на којима су све вести негативне, а један је онај који све то решава“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да понашање председника Скупштине Србије Владимира Орлића и његових потпредседника из владајуће коалиције говори бахатости, правном насиљу, али пре свега о њиховој нервози, јер грађани од опозиције у парламенту могу да чују истину о многим стварима о којима многи од њих, управо због медијског мрака, чују први пут.

„Реч је о аферама ’Јовањица’, ’Телеком’, ’Крушик’… Ми се као посланици Народне странке трудимо да у скупштини будемо глас народа, за разлику од владајуће већине која штити богату и повлашћену елиту која је створена током владавине СНС-а, и говоримо о темама које муче грађане, као што су поскупљења, унакажено државно здравство и задуживање државе по зеленашким каматама“, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар