Почетна » Јовановић: Кажњавање грађана због химне је Ђукановићева репресија

Јовановић: Кажњавање грађана због химне је Ђукановићева репресија

од admin
0 коментар

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић , коментаришући одлуку о новчаном кажњавању грађана који не устану кад свира црногорска химна, оптужио председника Црне Горе Мила Ђукановића да институнационализује репресију и „попуно отворено гради Црну Гору као полицијску државу“.

„Режим најдуговечнијег европског владара, аутократе Мила Ђукановића већ потпуно отворено Црну Гору гради као полицијску државу. На то недвосмислено указује одлука Владе Црне Горе да се озакони драконско новчано кажњавање грађана који не устану приликом извођења химне“, наводи се у Јовановићевиој изјави коју преноси ДСС.

Јовановић оцењује како „није ни мало случајно што је ова одлука донета само недељу дана пре утакмице Црна Гора– Србија у оквиру Лиге нација“.

„Институционализација репресије је у овом случају очигледно уперена ка оним грађанима Црне Горе који су храбри да гестом неустајања на химну искажу незадовољство режимом утемељеном на антисрпству и криминалу и чије је национално осећање остало верно историји Црне Горе и српству“, оцењује председник ДСС.

Јовановић наводи како „црногорска власт заборавља да репресија над грађанима неминовно актуелизује Његошеве речи: „…ал‘ тирјанству стати ногом за врат, довести га познанију права, то је људска дужност најсветија“, преноси ДСС.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар