Почетна » Јовановић: Консултације су биле представа за јавност, исправна одлука да не учествујемо

Јовановић: Консултације су биле представа за јавност, исправна одлука да не учествујемо

од Други Пишу
0 коментар

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да се показало да су консултације код председника Србије Александра Вучића о избору нове владе биле „представа за јавност са циљем стварања лажне слике“ да у Србији постоји демократија.

„Народна странка је донела исправну одлуку да не учествује на такозваним консултацијама, јер не планира да буде део власти СНС-а или помагач режима СНС-а, нити да учествује у стварању привида о постојању демократских процеса у Србији“, рекао је Јовановић листу „Данас“.

Јовановић је навео да је „свако имао право да одлучи да ли ће учествовати у тој представи или не“.

„Приметио сам да су неки учествовали са великом дозом среће, али од тога једине користи могу имати они сами а не и грађани Србије. Плашим се да ово отопљавање односа подсећа на сарадњу СПО-а са СПС-ом и ЈУЛ-ом 1994. године и 1995. године, када је Слободану Милошевићу било потребно смиривање тензија у друштву да ’лакше прође’ одрицање од прекодринских Срба“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ни 100 дана од избора одржаних 3. априла још није познато када ће бити одржана конститутивна седница Скупштине Србије.

„Народна странка ће у парламенту као највећа опозициона странка активно испратити процес избора владе, а чекамо и председника Србије да поднесе извештај парламенту и грађанима Србије“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар