Почетна » Јовановић: Павловић обавља медијску припрему цепања Народне странке

Јовановић: Павловић обавља медијску припрему цепања Народне странке

од Други Пишу
0 коментар

Генерални секретар и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да члан страначке Статутарне комисије Милош Павловић обавља „медијску припрему цепања“ Народне странке тврдњама да су одлуке страначких органа донете противно статуту и „давањем рока до сутра“ председнику странке Вуку Јеремићу да те одлуке поништи.

„Павловић, који је прегласан у свом матичном одбору Звездара, жели да онемогући свим члановима да се изјасне, па би хтео да председника странке бирају локални комитети“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Павловић себе прогласио за Статутарну комисију по принципу „комисија, то сам ја“ и да зато одлуке које је донео немају никакав правни значај, а да остају на снази све одлуке које су страначки органи донели раније у складу са Статутом у циљу припреме Скупштине Народне странке, заказане за 22. октобар.

„То је врло неозбиљно понашање (Павловића) и представља и правни и политички авантуризам, јер сутра би по том принципу можда прогласили ’држава, то сам ја’“, рекао је Јовановић.

„Не би требало да ометају чланове да се изјасне, јер кога подржава већина чланова странке најбоље ће се видети на изборним скупштинама локалних одбора које су заказане за јесен, на којима ће сви чланови имати прилике да демократски и транспарентно бирају делегате за велику страначку скупштину 22. октобра”, додао је Јовановић.

Јовановић је изразио наду да ће ипак превладати разум и да Мирослав Алексић „неће дозволити да га натерају да поцепа Народну странку“ и да ће сви чланови имати право да бирају на јесен.

„Не видим зашто би од тих избора бежао неко ко је у народу толико популаран, осим ако га не притиска неко са стране из неких других разлога и мотива“, рекао је Јовановић.

Павловић је порталу Нова.рс рекао да су Јеремић и Председништво Народне странке од јуна донели неколико одлука којима је прекршен страначки статут и да је као члан Статутарне комисије тражио повлачење тих одлука, те да је „дат рок од три дана да се те одлуке пониште и тај рок истиче у петак“.

„Уколико то не ураде, онда ћемо се састати и донети коначну одлуку. Народна странка није ничија приватна имовина, ми смо сви заједно дали допринос њеном развоју. Неко финансирањем, неко радом, неко знањем, неко ризиком, а неко свим тим”, навео је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар