Почетна » Јовановић: Пинк и Хепи сипају мржњу, насиље и зло, одузети им националне фреквенције

Јовановић: Пинк и Хепи сипају мржњу, насиље и зло, одузети им националне фреквенције

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су захтеви грађана на протестима „Србија против насиља“ оправдани и да морају бити одузете националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи, јер власт преко њих и таблоида које контролише „пуних 10 година сипа мржњу, насиље и зло“.

„Направили сте ’Радикалске таласе’ од телевизија са националном фреквенцијом, а од таблоида које контролишете направили сте ’Велику Србију’. Трујете народ од раног јутра. На Хепију од 5 ујутру крећу теорије завере и надрилекари, а онда на Пинку следи лудило Јоване Јеремић код које гостују председник и премијерка, и потом Кристијан Голубовић објашњава како професионално убити човека. То ви сипате грађанима Србије“, рекао је Јовановић на седници Скупштине Србије.

„Зато су на улицама стотине хиљада грађана, а ви то игноришете у својој препотентности, због које се окупља све више грађана. Они траже просте ствари – укидање фреквенција Пинку и Хепију, смењивање Братислава Гашића и Александра Вулина и руководства РЕМ-а и забрану таблоида који промовишу насиље и криминал“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се Србији са два масовна убиства догодио трагични судар са пропашћу и то тамо где није смео да се догоди – убијена су невина деца.

„Ако гробови те деце нису довољни да се ово лудило и зло зауставе, онда би требало да вас је срамота. Друштво и даље у шоку и питамо се какво је ово време, зла, насиља и ништавила. Овај трагичан судар са пропашћу друштва би требало да нас освести и да власт испуни оправдане захтеве грађана“, рекао је Јовановић.

„Кажете ’тајкунски медији’, па где ћете веће тајкуне од власника Пинка Жељка Митровића и власника Хепија Предрага Ранковића Пецонија“, упитао је Јовановић.

Јовановић је поручио Митровићу да греши ако мисли да ће после промене власти „неко опет сести да свира клавир на Пинку“ и да ће поново све бити заборављено.

„Пинк, Хепи и таблоиди под контролом власти као узоре промовишу криминалце, лудаке, покварењаке, проститутке и старлете. То је атмосфера коју креира власт. Неколико фактора утиче да неко почини злочин, генетика, структура личности и окружење, односно атмосфера у друштву, а видимо какву атмосферу креира власт преко својих медија“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да су представници СНС-а на седници скупштине показали примитивизам и насиље, а првенствено председница владе Ана Брнабић која је вређала шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића и ударала у микрофон.

„На протесте ’Србија против насиља’ долази огроман број младих људи. Предлажем да студенте и ученике средњих школа доведемо на балкон скупштинске сале да виде како изгледају седнице парламента и како се ви понашате“, рекао је Јовановић представницима владајуће већине.

Можда ти се свиди

Оставите коментар