Почетна » Јовановић: Власт једнострано примењује неусвојени документ на штету грађана

Јовановић: Власт једнострано примењује неусвојени документ на штету грађана

од admin
0 коментар

 

„Народна странка је одбила тај документ, јер он садржи тек козметичке промене, али не и суштинске. Шта год да примене из тог документа, ништа се неће променити у изборним условима. Апсолутно ништа од онога што смо предлагали у нашим амандманима није ушло у финални текст. Ми нећемо учествовали ни у надзорном телу за контролу рада јавних сервиса ни у проширеном саставу РИК-а, који је законски нонсенс“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је истакао да „Народна странка није изашла из дијалога, него је одбила предложени документ“.

„Очекујемо наставак разговора, јер власт не може се би да приушти још једном да на изборима нема Народне странке ССП-а и ДС-а, а очекујемо и да ЕУ предузме неке кораке, и надамо се неће овде ставити тачку на питање демократије у Србији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да су европарламентарци рекли да „не планирају да наставе даље, него да само обављају мониторинг спровођења документа са предложених 16 тачака, али да кључни чиниоци опозиције не прихватају документ и да „постоје и друге инстанце у ЕУ које могу да се баве овим проблемом“.

„Надамо се да ЕУ овим није ставила тачку на питање демократије у Србији. Очекујемо наставак дијалога са Европљанима, а видећемо да ли ће то бити у билатералној форми или у неком другом формату“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да још има времена до 3. октобра, до када би требало постићи договор о изборним условима који би важио најмање шест месеци пре избора, најављених за 3. април 2022. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар