Почетна » Јовановић: Власт прави расипничку владу док позива народ на штедњу

Јовановић: Власт прави расипничку владу док позива народ на штедњу

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да ће Србија усред економске кризе и велике инфлације добити „гломазну и расипничку владу“ од 28 министара и „осталих државних секретара и чиновника“.

„Неодговорно је формирати највећу владу у Европи док су истовремено грађани сатерани у ћошак и позивају се на штедњу и док све поскупљује. Месо је поскупело готово 70 одсто, млеко више од 30 одсто, јаја 40 одсто, а власт прави владу од 28 министара, од којих неколико без портфеља“, рекао је Јовановић телевизији Нова С.

На питање „да ли је га је нешто зачудило“ у саставу владе, Јовановић је одговорио да није и да верује да је мандатарка Ана Брнабић била „зачуђена када је добила састав своје владе“.

Јовановић је поводом изостанка Зоране Михајловић са списка министара рекао да је састав владе последица политичких компромиса међу странкама владајуће коалиције и унутарпартијских сукоба у СНС-у, јер у влади више нема ни Небојше Стефановића ни Златибора Лончара.

„Јасно је да је дошло до унутарстраначких сукоба, што је показала и јучерашња конференција за новинаре Зоране Михајловић, и то је један од разлога због којих више нису у влади“, рекао је Јовановић.

Упитан да ли се са формирањем владе одуговлачило због санкција Русији, Јовановић је одговорио да се каснило јер је власт „замајавала народ“ како би скренула пажњу са двоцифрене инфлације и сакрила да је економија пред колапсом.

„Месецима су правили су ријалити од формирања владе коју је било могуће саставити за неколико дана“, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар