Почетна » Јовановић: Вучићу рејтинг важнији од Косова и Метохије, нећемо да учествујемо у циркусу

Јовановић: Вучићу рејтинг важнији од Косова и Метохије, нећемо да учествујемо у циркусу

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су посланици те странке напустили скупштинску седницу о Косову и Метохији јер је председник Србије Алескандар Вучић расправу о најважнијем државном и националном питању „претворио у циркуску представу и јер му је рејтинг важнији од свега, па и од Косова и Метохије“.

„Вучић није на седницу парламента дошао као председник Србије него је наступио као председник СНС-а којем је рејтинг најважнији. Уместо да се разговара о најважнијем националном питању и постизању националног јединства, он је злоупотребио је скупштинску говорницу нападима на опозицију, него је вадио досијее БИА и говорио о томе ко је ишао на поправни испит у школи“, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Јовановић је истакао да је Народна странка парламенту предложила резолуцију којом би Србија одбацила „француско-немачки“ предлог, јер предвиђа улазак самопроглашеног „Косова“ у УН и угрожава територијални интегритет и државни суверенитет Србије, али је владајућа већина одбила да се о том предлогу расправља на седници скупштине.

„Нама је најважнија Србија, а Вучићу је најважнији рејтинг, и он седи у скупштинској сали и прави циркуску представу у којој ми нећемо да учествујемо“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да ће Народна странка сарађивати са свим странкама које су за заштиту територијалне целовитости Србије и очувању Косова и Метохије, јер сматра да је најважније постићи што шири национални консензус по том питању, како би позиција Србије била јасна, чврста и недвосмислена.

Посланици Народне странке неће се враћати на седницу о Косову и Метохији, а сутра ће учествовати на седници о сету правосудних закона, закључио је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар