Почетна » Проговорио напредњак: За СНС сам скупљао сигурне гласове

Проговорио напредњак: За СНС сам скупљао сигурне гласове

од admin
0 коментар

 Како пишу „Јужжне вести“, Саша Стоиљковић је од доласка напредњака на власт у Нишу био добро познато лице. Прво као начелник Управе, а касније и секретар Секретаријата за пољопривреду где је у фотељи провео скоро 8 пуних година. Сам каже да је похваљен од председника Александра Вучића за свој рад, пре свега за сарадњу са Амбасадом Француске.

Један је и од првих чланова нишког СНС, а каже и да је био на челу Месног одбора “Војводе Танкосића” у Медијани од 2009. до 2015. године. Хвали се да је у том периоду, својим ангажманом, напунио преко 120 аутобуса са просечно 50 људи за разне митинге. Такође, истакао је и своју, али и улогу других запослених у Управи за пољопривреду у прикупљању такозваних капиларних и сигурних гласова за напредњаке.

„За изборе 2016. и 2020. по налогу странке сам са још троје колега из Секретаријата обилазио пољопривреднике које познајемо јер су наши корисници субвенција и од њих тражили помоћ за прикупљање капиларних и сигурних гласова. Обиђено је свих 67 села на територији Града Ниша по више пута. За изборе 2016. прикупљено је 2.200 капиларних и 5.700 сигурних гласова а 2020. године 3.100 капиларних и 7.000 сигурних гласова“, каже Стоиљковић.

Наглашава да је то био најбољи резултат од свих осталих функционера који су исто радили.

„Већник за спорт, већница за социјалну заштиту, Канцеларије за младе, ЕПС, јавна предузећа, градске општине, месни, општински и градски одбор“, набраја јавне функционере и страначке органе на истом задатку. Каже да његови проблеми почињу са доласком Драгане Сотировски, реконструкцијом Градске управе и постављењем Ружице Ђорђевић за в.д. начелницу Управе за имовину и одрживи развој, којој је припала и пољопривреда, пишу Јужне вести.

Проблеми са градоначелницом

„Доласком Драгане Сотировски в.д. начелница Управе за имовину Ружица Ђорђевић добија налог да ме смени и максимално деградира. Дана 1.4.2021. након реорганизације Градске управе распоређује ме на извршилачко радно место у Одсеку за туризам и робне резерве, са нижом платом 16.000 дин. Разлог деградације је бесмислено повезивање са дотадашњим градоначелником Дарком Булатовићем у смислу да сам „његов човек““, каже Стоиљковић.

Колики је утицај политике и владајуће СНС на јавни сектор и запошљавање, Стоиљковић илуструје информацијом да су у Градској управи и општинама сви који су на неки начин повезивани са бившим градоначелником смењени или отпуштени са посла.

„У Секретаријату за пољопривреду троје од четворо ангажованих за прикупљање гласова су деградирани, а запошљена је радница која, уз Ивану Крстић која је Банђуров кадар, данас се за све пита, а ради се о сестричини председника Општине Гаџин Хан који је близак сарадник Драгане Сотировски још из времена када је била начелница Округа“, каже Стоиљковић.

Он је због одузимања звања самостални саветник поднео пријаву Управном суду, а против в.д. начелнице Ружице Ђорђевић поднео је пријаву за злостављање на раду. Начелница се новинарима јавила са одмора, али није хтела да коментарише наводе свог запосленог, већ је рекла да тиме треба да се баве надлежни органи.

Не бих коментарисала управо зато што су јако озбиљне ствари. Треба сагледати и једног и другог и приступити студиозно, а то ће радити надлежни органи – рекла је Ђорђевићева.

Прогон у Водоводу?

Стоиљковићева супруга, како каже, ради као шеф обрачуна зарада у ЈКП Наиссус, а сада јој прети смена са тог места. За трговину утицајем оптужује народног посланика СНС Милоша Банђура.

Стојилковић оптужио Банђура да је трговао утицајем; фото: принтскринЗахтев за смену потекао је од Милоша Банђура који је истрговао утицајем и наредио директору Горану Милосављевићу, који је био његов предлог за директора (могуће је врло лако утврдити на Фејсбуку), да смени моју супругу како би ми се коначно осветио.

„Директор још увек нема појма ко је какав радник јер је тек недавно дошао и на „тајном“ састанку прошле недеље објавио присутнима шта је Банђур наредио и запретио да ће, ако неко писне, остати без посла“, каже Стоиљковић.

Додаје да ће тако, пошто су смањена и примања супруге, његова породица укупно примати 31.000 динара месечно мање, а да се Банђур свети за нешто што се десило пре 8 година када га, тврди, није подржао у унутарпартијском сукобу са тадашњим директором Водовода Дејаном Андрејевићем.

Банђур је сазвао састанак јер је био незадовољан бројем његових људи које су директори до тог тренутка запослили. У Водоводу је запослио својих пријатеља преко 30 и срачунао је да је то 43% укупно новозапослених, а у Паркинг сервису је то било 47%. Напао је Дејана Андрејевића да није испунио тражено да Банђурови људи чине 50% +1 радник од свих новозапошљених који му се правдао да није могуће да све то постигне јер му људе шаљу и градоначелник Перишић, и председници градских општина, и из централе – прича Стоиљковић о партијском запошљавању у јавном сектору.

Градоначелница Драгана Сотировски негира да је Саша Стоилковић смењен са места секретара, јер је “Булатовићев човек”, већ подсећа на реорганизацију Градске управе и укидање секретаријата. Градоначеница тврди да нија имала никакв утицај на Стојиљковићеву позицију у Управу.

Начелници управа су добили одрешене руке да за своје сараднике и шефове ставе људе са којима добро сарађују да би управе добро функционисале. Ја нисам инсистирала на једном, другом или трећем, нити на њему нити на било коме. Тим пре јер ја људе у Управи не познајем толико добро. Вероватно су његове жеље биле да буде начелник, али нема више толико руководећих позиција. Мислим да је то једини разлог што се осећа деградирано – каже Сотировски.

Подсећа и на људе који су били сарадници бившег градоначелника, а који су радили или раде са њом и данас. Међу њима су Бранислав Качар, који ипак више не није на тој позицији јер је дао оставку у Већу, директор КЛЕР-а Душан Радивојевић, као и Горан Милосављевић, актуелни директор Водовода, а донедавни помоћник Булатовића.

Народни посланик Банђур каже „да му не пада на памет да се меша у рад било ког директора, па ни директора Водовода“ и тврди да не зна какве везе има са тим што је нека запослена добила анекс уговора о раду.

Горан Милосављевић је мој сарадник из претходног сазива Градског већа у чији квалитет рада и одлучивања имам потпуно поверење. Директор Водовода после сагледавања ситуације у предузећу, са циљем да направи позитивне помаке вероватно ће доносити и кадровске одлуке које се неће сваком појединачно допасти – рекао је Банђур.

Додаје и да је својевремено Стоиљковића подржао као кандидата за начелника Управе за пољопривреду, али да је од тога одустао када је од већника Јована Стојковића добио документоване примедбе на његов рад.

И поред свега, био сам убеђен да су наши односи последњих година били пристојни и нисам очекивао злонамерне оптужбе. Шта више, потпуно сам сметнуо са ума да његова супруга ради у Водоводу. Најискреније! – закључује посланик СНС.

Поред бројних навода да је СНС од 2012. године имао кључну улогу у одлучивању ко ће бити запослен у јавном сектору Ниша, Стоиљковић је посебно истакао Водовод и Паркинг сервис, где су радници неретко запошљавани након партијских састанака.

Нико из Српске напредне странке у Нишу до сада није јавно говорио о томе што јавност увелико коментарише, да је странка као биро за запошљавање, али само за њихове чланове, а да градске, општинске управе и јавна предузећа пред изборе раде као страначки органи за сигурне гласове.

Закључак Стоиљковића је да је данас у нишком СНС-у много гора ситуација него у годинама када су, како је описао, низали успехе у сакупљању капиларних гласова.

Ово је класичан пример шта се догађа у СНС-у у Нишу који је као балон који само што не препукне. Уколико на власт дође „струја“ којом руководе (аутор текста избацио је личне увреде из описа ) особе попут Драгане Сотировски и Милоша Банђура, најпре се означавају непријатељи из странке који се систематски деградирају. Уколико неко то мирно не прихвати, попут мене, следи пакао којем се уништавају сви извори прихода уже и шире породице и сва врата се нагло затварају па и она која су сваком грађанину отворена – каже Стоиљковић.

Ипак, закључује да ће и даље гласати за човека “који са телевизора поручује да ће плате и даље скакати”, иако то назива иронијом.

Јужне вести/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар