Почетна » Специјалиста за луксузну робу брани Косово у Унеско

Специјалиста за луксузну робу брани Косово у Унеско

од admin
0 коментар

 Александра Поповић, сестра Милоша Поповића, шефа кабинета премијерке Ане Брнабић, како је писао лист Нова недавно је постављена за прву секретарку Сталне делегације Србије у Унеску. Ово намештење долази након рада у Министарству спољних послова и завршене Дипломатске академије коју су и претходних година уписивали деца и супружници бројних државних и партијских функционера. За намештење у Унеску „препоручила“ је и мастер диплома специјалисте за луксузну робу.

Судећи по подацима које је Александра Поповић објавила на Линкедину, пут до дипломатске функције у Унеску није био тако тежак и трновит.

Њено школовање није указивало на то да ће једнога дана обављати неку дипломатску функцију. Завршила је Факултет за медије и комуникације приватног универзитета „Сингидунум“, а годину дана школовала се у Паризу, што јој је омогућило да постане специјалиста за луксузну робу.

Та мастер диплома је сигурно није препоручила за место првог секретара Делегације Србије при Унеску.

Кључан је очито био упис Дипломатске академије Министарства спољних послова (МСП), а не треба занемарити ни чињеницу да је брат Александре Поповић шеф кабинета премијерке Ане Брнабић.

Чињеница је, међутим, без обзира на наш избор, да је ово једна врло одговорна функција.

На питање шта би чланови Делегације Србије при Унеско требало да раде, дипломата Зоран Миливојевић каже:

„Требало би да заступају наше интересе, у конкретном случају везано за Косово и Метохију. Конкретно на терену прате све што ради Унеско, све што раде други везано за оно што су наши приоритетни циљеви, да раде са државама чланицама, да воде рачуна евентуално о новом захтеву Косова и Метохије за чланство и да све ове државе чланице које су на нашој страни активно држе, да их брифују са нашим ставовима, са аргументима, да спречавају могућност да Косово и Метохија успеју у новом покушају. Да раде са државама које подржавају Косово, да их од тога одвраћају. И све то на дневној бази“, каже Миливојевић.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар