Почетна » Војни синдикат: Стефановић потврђује да је Вулин радио лоше

Војни синдикат: Стефановић потврђује да је Вулин радио лоше

од admin
0 коментар

 

„Министар одбране Небојша Стефановић, изјавом да ‘ако хоћемо да имамо Војску, морамо да имамо војнике’, потврдио је да је претходни министар лоше руководио системом одбране“, наведено је у саопштењу Војног синдиката Србије.

По наводима тог синдиката у последње четири године Војску Србије напустило је више од 5.000 професионалаца, односно четвртина укупног броја војника и оценили да је штета нанета војсци лошим кадрирањем и руковођењем системом одбране протеклих неколико година несагледива.

„Разлози за напуштање војничког строја леже првенствено у лошим иекстремно напорним условима рада, припадници војске често раде више од прописаноградног времена, месецима одсутни од својих породица, без права на исхрану у току рада и са платом мањом од просечне у Србији, којуприма више од 75 одсто професионалних припадника Војске Србије“, навео је синдикат.

Како је тај синдикат указао, у служби се стимулишу и унапређују кадрови који у систему вредности на који су припадници војске навикли, никад не би могли да буду на важним ируководећим позицијама, што додатно негативно утиче наморал припадника Војске.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар