Почетна » КАКО ДО СИГУРНОГ ПОСЛА, КАД ЋЕ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ БИТИ ВЕЋЕ Шта су све грађани Србије данас питали Вучића на Инстаграму

КАКО ДО СИГУРНОГ ПОСЛА, КАД ЋЕ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ БИТИ ВЕЋЕ Шта су све грађани Србије данас питали Вучића на Инстаграму

од admin
0 коментар

 

Мајка, која му се обратила у име своје деветочлане породице, позвала је председника Србије у госте, како је рекла, „једној просечној српској породици која живи од дечијег додатка и социјалне помоћи“.
 
Како је навела, она и супруг 20 година су „на бироу“, а баве се сезонским пословима.
 
„„Хвала на позиву. Приликом посете Севернобанатском округу посетићу вас. Покушаћу да помогнем“, одговори је Вучић.
 

Указао је да је држава законски недавно регулисала сезонске послове, те ће сезонски радници тако имати нешто већа права, а послодавац веће обавезе. Изразио је очекивање да после великих инвестиција – ЗТФ у Панчеву и „Сандонг Линлонга“ у Зрењанину, држава обезбеди долазак великог инвеститора и у Кикинду.
„„Хвала за подршку у Кикинди. Пољубите вашу дивну децу“, додао је Вучић.
 
Највише питања око запослења
 
Многобројна питања која су грађани упутили председнику државе укључују различите сфере живота, али ипак, међу питањима која су се нашла на објави на Инстаграм налогу „будућностсрбијеав“ највише је било оних која су се односила на посао и проблем запошљавања у Србији.
 
„Поштовани председниче, у КЦ Крагујевац у клиници за пулмологију радим од 2012. године. Иницијално као волонтер (више од годину ипо дана), а затим на одређено. Специјализацију не могу да добијем, јер 6,5 година не могу да се запослим на неодређено. На факултету медицинских наука добила сам отказ. Ни у поменутој институцији нисам успела да добијем специјализацију због неусклађених односа КЦ и ФМН. Имам 32 године, просек ми је 9 и факултет сам завршила у поменутом року. Питам се каква ми је перспектива? Зашто причамо о будучности, Вас бих питала какваје моја? С поштовањем, др Романа Суша“, написала је једна суграђанка.
 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Poštovani gradjani Srbije, nikada nisam imao dovoljno znanja o društvenim mrežama, ali Instagram koristim kao dobru priliku i dobru platformu da odgovorim na brojna pitanja, na vase zahteve, molbe, kritiku…i zato vas molim da zajednički uradimo nešto, čak i ako ne rešimo sve probleme, da se borimo, da menjamo našu Srbiju, a ja ću dati sve od sebe da, na vaša pitanja, vaše probleme, pružimo zajednički odgovor. Hvala vam što želite da radimo u interesu naše Srbije“ – predsednik Vučić odgovara danas na pitanja gradjana na Instagramu #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

Даље, један од корисника ове друштвене мреже обратио се председнику са питањем везаним за отварање фабрике у општини Деспотовац, где радници немају могућност запоследња, услед недостатка фабрика и радних места.
 
„Како да упишем факултет када моји родитељи раде за минималац?“
 
„Да ли постоји могућност да се у општини Деспотовац отвори још нека фабрика, осим оне у Ресавици? Иначе у општини Деспотовац је просечна плата око 250 евра, а не 400. Хвала“.
 
Да су се председнику државе обраћали грађани свих генерација говори у прилог и питање средњошколке која је упитала председника како да упише факултет, када њени родитељи раде за минималац.
 
„Када ће и на који начин приватни предузетници повећати плате радницима, јер ми који радимо код њих (а то је више од 60 одсто радно способног становништва) смо далеко од „просечне зараде“ 470 евра?“, једно је од питања.
 
Међу објавама грађана било је не само питања, већ и похвала и критика на рад председника.
 
Инстаграм налог „Будућност Србије“ отворен је 5. фебруара. Вучић је на том Инстаграм налогу промовисао почетак кампање „Будућност Србије“, у оквиру које ће обићи свих 29 округа у земљи.
 
Председник је, гостујући јуторс на РТС-у, навео да је стигло више 2.500 питања, те да сигурно неће одговорити на све, али ће покушати да одговори на што више.
 
Рекао је и да ће његови сарадници груписати остала питања и одговорити на њих.
 
У оквиру кампање „Будућност Србије“, председник је отворио Инстаграм налог 5. фебруара, те је недуго затим позвао грађане да пошаљу питања, на која одговара данас од 11 до 13 часова.
 
Окружен сарадницима, Вучић је у свом кабинету почео са читањем и одговорима на питања. Читајући питања, Вучић је одмах и на нека и одговарао.
 
Председник Србије Александар Вучић обратио се јутрос грађанима путем истог инстаграм.
 
– Поштовани грађани Србије, никада нисам имао довољно знања о друштвеним мреžжама, али Инстаграм користим као добру прилику и добру платформу да одговорим на бројна питања, на ваше захтеве, молбе, критику… – навео је Вучић.
 
Он је замолио грађане да заједно ураде нешто како би се мењала Србија.
 

– Зато вас молим да заједнички урадимо нето, чак и ако не решимо све проблеме, да се боримо, да мењамо нашу Србију, а ја ћу дати све од себе да, на вaша питања, ваше проблеме, пруžжимо заједнички одговор. Хвала вам што žжелите да радимо у интересу наше Србије – рекао је председник.
Према последњим подацима, председнику је стигло готово 3.000 питања.
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар