Почетна » Како ХРТ види Србију и Вучића: Тврдокорно у четничким рукама

Како ХРТ види Србију и Вучића: Тврдокорно у четничким рукама

од admin
0 коментар

 Србија живи у прошлости, како рече новинар Тихомир Дујмовић и то “дубоко у прошлости”, а хрватски медији превише завирују у њено двориште, али, оцењује Дујмовић, о догађајима у Србији извештавају превише површно.

“Србија је на изборима показала да је важно знати да је тврдокорно остала у четничким рукама, да два милиона Срба није имало проблем да поново изаберу четника на власт”, рекао је Дујмовић, који ту, једину, референцу српског председника Александра Вучића базира на Хрватској омиљеном Вучићевом иступању у Глини.

 

Дујмовић каже да се Србија неће одрећи великосрпства ни за 50 година, јер то, каже, није урадила ни 30 година од рата. “Србија се неће одрећи великосрпства то је један кроз један, остаће недемократска И великосрпска наредних 50 до 100 година”, рекао је Дујмовић.

Као агумент у прилог томе наводи да 30 година након рата два милиона грађана на изборима гласа за Вучића.

Александар Мусић је пак анализирао “српску опозицију”, те рекао да је она извршила самоубиство, да је воде потрошени политичари попут Драгана Ðиласа и Вука Јеремића, а да је једини “трачак светлости” Бошко Обрадовић, којег, међутим, и старице називају фаштистом И љотићевцем, захваљујући српским таблоидима. Опозција се, каже, бави промашеним темама.

Потписивали су у “своје време” све шсто су им тражили косовски Албанци И што је од њих тражила међународна заједница, а сада, наводи Мусић, покушавају да глуме националисте. Мусић казе да су лидери српске опозиције “патетитчни”, а да им је највећа грешка то што су игоноришу Вучићево бирачко тело, које је, каже, огромно. Каже И да је Вучићева машинерија креирана тако да има и своје четничко, као и европско и социјално лице.

Куриозитет, закључује Тањуг у својој анализи, да је једночасовна анализа збивања у Србији данас приређена у дану у којем је Евростат потврдио да је српски БДП у првом кварталу имао раст од 5 одсто, а хрватски свега 0,4 процента, али то, очекивано, није ни споменуто.

Тањуг/Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар