Почетна » КАКО ЈЕ ШЕШЕЉ ПОСТАО МАЛА МАЦА Лидер СРС као да није опозиција, гласао за Мају Гојковић

КАКО ЈЕ ШЕШЕЉ ПОСТАО МАЛА МАЦА Лидер СРС као да није опозиција, гласао за Мају Гојковић

од admin
0 коментар

Од скандал-мајстора до мале маце – тако би у најкраћем могао да се опише развојни пут лидера СРС Војислава Шешеља по повратку у Србију из Хага.

Шешељ је у више наврата провоцирао јавност паљењем застава ЕУ, САД, НАТО и Хрватске

Иако се очекивало да ће се свим снагама обрушити на власт у Србији на чијем су челу његови некадашњи најближи сарадници, Шешељ је скандале користио за обрачуне са ЕУ, Хрватском и опозицијом, док је за премијера Александра Вучића имао готово речи хвале.

Да би задржао стари имиџ, шокирао је јавност паљењем застава ЕУ, САД и Хрватске, као и скандалозном изјавом да ће на годишњицу смрти премијера Зорана Ђинђића послати свог заменика са “глоговим коцем у рукама”. Јуче се поново огласио да Ђинђић не заслужује споменик.

Међутим, напредњаке очито неће болети глава због радикала. То је показао и разговор Шешеља и Вучића о новој влади, који је протекао у крајње пристојном тону, за разлику од Вучићевог непријатног сусрета са такође некадашњим сарадником Сашом Радуловићем.

Такође, уместо да буду најљући противници, напредњаци и радикали на локалу у највећем броју општина заједно чине власт. Изненађење је била и подршка СРС избору Маје Гојковић за председницу парламента.

Саговорници “Блица” оцењују да код Шешеља ништа није случајно.

– Шешељ је имао два циља: да прође што је могуће боље у Хагу и да спасе странку. Изабрао је прагматичну технику, мета му је био Томислав Николић, а не Вучић, јер ко му је у том тренутку у читавом хашком процесу могао помоћи него онај код кога је сва власт – каже аналитичар Цвијетин Миливојевић.

Он наводи да Шешељ позиционира странку и чека тренутак када ће да реагује, мада треба имати у виду да је Шешељ увек био спреман да прави дилове са властима, чак и када није био формално у њима.

Да Шешељ глуми и бес и финоћу, сматра и аналитичар Драгомир Анђелковић.

– Његови ексцеси нису емотивне природе, пре бих рекао да неке ствари ради хладне главе и из рачуна. Мислим да је схватио да се Србија променила и да оно што је радио раније неће дати резултате – прича Анђелковић.

Шешељ: Све је део плана

Војислав Шешељ каже за „Блиц” да се није променио и да је све што ради контролисано и смишљено, рационално, без беса и хуљења. На питање зашто напада само Томислава Николића, а не и Вучића, каже:

– Тома је најслабија карика у СНС. Он нам је украо посланичке мандате, а Вучић није, он нам није остао дужан – каже Шешељ.

Лана Гедошевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар