Почетна » КАО ХАЈДУЦИ НА МИТРОВДАН! Власт у Врању појела 200.000 ћевапа за две године, спуцали 13 милиона на кафане!

КАО ХАЈДУЦИ НА МИТРОВДАН! Власт у Врању појела 200.000 ћевапа за две године, спуцали 13 милиона на кафане!

од admin
0 коментар

Већи део овог периода на власти је била коалиција окупљена око СПС, па и трошкови претежно иду њима на душу

Током 2015. и 2016. године, две различите гарнитуре функционера у врху градске власти потрошиле су око 13 милиона динара буџетског новца у угоститељским објектима у Врању, објавиле су „Новине врањске“.

Већи део овог периода на власти је била коалиција окупљена око СПС, па и трошкови претежно иду њима на душу.

Према аналитичким картицама конта за 2015. годину, из буџета Града Врања потрошено је 8,3 милиона динара.

Највећи износ кафанских рачуна и других услуга кафана (кетеринг и сл) прокњижен је (преко конта 423711) претпрошле године на Градску управу (4,2 милиона динара).

Од буџетског новца у тој години највише је профитирала фирма „Биопродукт“, која је у много наврата током те године Градској управи испоставила рачуне у износима од десетак до стотинак хиљада динара.

Популарни ресторани код тадашњих челника били су Двор, Стари бунар, Код баке на ручак (рачуни од десетак до стотинак хиљада динара), док је фирми СМС Пак, која пакује шећериће за кафу, мед и сл. (у власништво супруге директора УП Врање Драгана Поповића) плаћено око пола милиона динара у тој години.

Најскромнији су 2015. били функционери Скупштине града (рачуни укупно износе 348.651 динар), а начињени су у Фенси кафани „Три лепе“, Двору, Симпу (160.000 динара), Градској меани итд.

Исте године, Градско веће и кабинет градоначелника потрошили су у угоститељским објектима 3,7 милиона динара.

Најпопуларније су већ помињани ресторани, а највећи износ плаћен је Градској меани (252.036), док су у „размени“ са Симпом у угоститељским објектима тог предузећа направљени рачуни на скоро милион и по динара.

За једанаест месеци 2016. године у кафанама је потрошено укупно 4,5 милиона динара.

Опет је најиздашнија према угоститељству била Градска управа са 2,8 милиона, а највећи део тог новца отишао је као и 2015. године фирми „Биопродукт“.

Ту и тамо појављују се локални ресторани и неизбежни „СМС Пак“ коме је за шећериће плаћено око 300.000 динара.

Скупштина Града је у том периоду потрошила око пола милиона динара (рекордан рачун код „А2“ за Дан града износио 100.000 динара), а кабинет градоначелника и градско веће око 1,1 милион у више кафана.

Из Градске управе, на захтев портала Врањских за доступност информација од јавног значаја, нису доставили спецификације кафанских рачуна, тако да је непознато шта су тачно градски оци имали на трпези од хране и пића у протекле две године.

Еспресо.рс / Новине врањске

Можда ти се свиди

Оставите коментар