Почетна » КО ЋЕ СТАТИ НА ПУТ БАХАТОМ ВАЦИЋУ? Екстремни десничар објавио слику са начелником генералштаба уз потпис „СПРЕМ’ТЕ СЕ, СПРЕМ’ТЕ“

КО ЋЕ СТАТИ НА ПУТ БАХАТОМ ВАЦИЋУ? Екстремни десничар објавио слику са начелником генералштаба уз потпис „СПРЕМ’ТЕ СЕ, СПРЕМ’ТЕ“

од admin
0 коментар

Екстремни десничар Миша Вацић, који је био осуђиван и више пута привођен, сликао се недавно у друштву начелника Генералштаба Војске Србије Љубише Диковића. Вацић је слику са њим објавио на Твитеру и изнад ње написао стих познате четничке песме „Спрем’те се, спрем’те“.

 

Није познато где је настала спорна фотографија, али је јасно да би у било којој уређеној држави било какво дружење највиших војних званичника са осуђеним екстремистом изазвало озбиљан скандал.

Међутим, у Министарству одбране нису желели да коментаришу и појасне како су усликани Вацић и Диковић.

Диковић, међутим, за „Блиц“ каже да не зна ко је Миша Вацић, особа која је, иначе, широј јавности позната управао као екстремни десничар, који се много пута у појављивао у друштву јавних личности и политичара. Он, међутим, додаје да се вероватно са њим сликао, а на наше питање шта ради у друштву екстремног десничара прво је одговорио:

– Појма немам о чему се ради.

Упитан поново да ли се сликао са Вацићем он одговара да вероватно јесте, као и са хиљадама других, а потом и пита „ко је Миша Вацић“.

Ljubiša Diković

Ово је, међутим, само један у низу примера који показују да је тај естремни десничар повезан са представницима појединих државних структура. Како је „Блиц“ објавио крајем 2016. године, Вацић је био запослен у Канцеларији за Косово и Метохији као саветник, а отказ је добио неколико месеци касније након великог притиска јавности. Званично образложење било је „кршење радне дисциплине“.

Miša Vacić

До данас није откривено на чији позив је дошао. Говорио је да су га позвали из правне службе, па затим да су то тражили Срби са Косова, али име оног ко му је упутио позив никада нисмо сазнали.

У просторије Канцеларије за КиМ доводио је чак и британског десничара Џима Досона, који је осуђиван због кршења мира и поседовања оружја и коме је забрањиван улазак у поједине европске земље.

На себе је скренуо пажњу и недавно када је недавно био на облежавању Дана ОШ „Јелена Ћетковић“ у Београду, где се сликао са ђацима и директорком те школе. Она је у медијима изјављивала да није знала ко је он.

Занимљиво је и да је недавно министар за рад Зоран Ђорђевић запослио за самосталног саветника Сашу Дујовића, који је иначе у Српској десници, новој странци Мише Вацића, његов заменик.

Осуђен због ЛГБТ и оружја

Вацић је бивши вођа десничарског покрета „1389“, а осуђиван је због ширења дискриминације против ЛГБТ популације, за држање оружја и ометања службеног лица у обављању дужности.

Пре пет година је осуђен што је позивао на насиље због Параде поноса. На Твитер профилу објавио је доста хомофобних порука, али и подршку ставовима Војислава Шешеља, Андреја Фајгеља, Горана Давидовића… Недавно је „запретио“ да ће мобилисати туђу децу ако дође до немира на северу Косова.

Он је такође на свом Твитер налогу честитао рођендан Милораду Улемеку, осуђеном за убиство премијера Зорана Ђинђића.

 

„Срећан рођендан, Ел команданте, жели ти твој чопор“ – гласио је Вацићев твит, на који су му корисници одмах одговорили: „Човек који учествује у убиству првог човека сопствене државе је издајник, а не командант.“

Н. Латковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар