Почетна » КО ЈЕ ДОНЕО ОРУЖЈЕ ПРЕД КУЋУ ПРЕМИЈЕРА Зоља украдена са ратишта

КО ЈЕ ДОНЕО ОРУЖЈЕ ПРЕД КУЋУ ПРЕМИЈЕРА Зоља украдена са ратишта

од admin
0 коментар

Како „Ало!“ сазнаје, две бомбе које су, како се претпоставља, биле намењене за ликвидацију премијера Александра Вучића стигле су у Србију из Босне и Херцеговине, а „зоља“ је донесена са хрватског ратишта.

Ово је податак до којег се дошло у досадашњој истрази о оружју које је нађено 200 метара од премијерове куће и који би могао да буде од велике користи истражним органима у расветљавању овог случаја. Премијер Вучић је јуче на прес-конференцији о могућим мотивима атентата на њега и сам подвукао да је „препознао рукопис ‘зоље‘“.

– Чињеница одакле је дошло оружје могла би да укаже и на то ко је из њега требало да пуца – каже извор „Ало!“ близак истрази.

Како је „Ало!“ јуче ексклузивно објавио, на „зољи“ скривеној у шуми је откривен натпис „13. 12. 1991. Мирковци“.

Како сазнајемо, „зоља“ је произведена 1989. у „Слободи“ из Чачка. Наш извор каже да је у складишту у Мирковцима 12. 12. 1991. пријављена лажна експлозија, те је оружје, између осталог и ово, украдено. Већи део оружја је касније завршио у Србији.

Вучић је јуче на конференцији за штампу рекао да нема никакве податке о овом случају сем оних до којих је дошла и јавност, нагласивши да се са таквим стварима не игра. Наводећи да је својим ушима и очима чуо и видео доказе за чудна збивања у Црног Гори, Вучић је рекао да није убица и да неће да учествује у убиствима.

Još se ne zna ko je doneo oružje pred kuću premijera

– Боље да будете убијени него да убијате – рекао је Вучић. Он је додао и да ће бити довољно безобразан и дрзак да чува независност и самосталност Србије и довољно храбар да Србима каже оно што не желе да чују.

Вучић је јуче саопштио да ће када добије извештаје надлежних служби и прве резултате истраге предузети одређене мере, а на питање да ли је и раније било најава и претњи, о чему се претходних дана говорило, Вучић је рекао да јесте, али да није имао директне доказе, као што је то било у случају Црне Горе.

– Прећутао сам о ономе што само сазнали, а тицало се делимично мене, јер нисам хтео да спопадам народ глупостима. Налазили смо нешто у папирима, али без директиних доказа, као што је било за Црну Гору. Имали смо један снимљени разговор, где је неко говорио шта треба да се уради са мном, али је све то било „трла баба лан“ – рекао је Вучић. Он је додао да је поносан и срећан што за четири године није било ниједног политичког убиства у Србији и подвукао да га неће ни бити.

– Ја верујем својој држави и службама – поновио је Вучић и додао да очекује да ће урадити шта треба и открити о чему се ради. Упитан како види коментаре својих политичких противника, Вучић је рекао да није заинтересован за то, већ само за бољу Србију. На питање да ли то што се десило има везе са притисцима споља, Вучић је рекао да о томе не може да говори.

– Једини проблем је што су људи из мог обезбеђења, у које ја имам поверење, рекли да је то идеално место, да би га и они изабрали. То је било једино место – рекао је Вучић.

Ко је опструирао истрагу

Вучић је јуче заинтригирао јавност говорећи о начину на који је сазнао да је пронађено оружје у близини његове куће. Коментаришући наводе министра полиције Небојше Стефановића да „прерано стижу информације, као да нас неко наводи”, испричао је следеће:

– Око 16.05 сати је јуче неко дојавио да је нешто сумњиво негде у шуми у Јајинцима и министар ме је о томе одмах обавестио, као што ме увек о таквим стварима обавести првог. А ја сам поручио: „Да се кладимо да ћеш оружје да пронађеш на том и том месту“, што се и догодило – рекао је Вучић не објашњавајући са ким је још разговарао, осим са Стефановићем.

Чекају се резултати истраге

Премијер Александар Вучић изјавио је да о оружју које је у суботу пронађено у близини његове породичне куће у Јајинцима у овом тренутку не зна ништа више него што је објављено, а да ће када стигну резултати ДНК анализе имати додатне информације, наводећи да не зна одакле долазе претње. Вучић је рекао да је разговарао са директором БИА, али да није сазнао ништа ново. Премијер је рекао да очекује да се на лицу места нађе бар парцијални ДНК јер, уколико се не нађе, и њему, а и свима другима ће бити јасно о чему се ради.

Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар