Почетна » Ко је радник у пекари из Блаца кога је СПС разрешио функција због песме о Вучићу

Ко је радник у пекари из Блаца кога је СПС разрешио функција због песме о Вучићу

од Други Пишу
0 коментар

Дејан Димитријевић, радник у пекари у Блацу, 30 година је члан СПС-а и нису тачни наводи да је део групе грађана која заједно излази на изборе са Социјалистичком партијом Србије, сазнаје Н1. Он је у локалном СПС-у имао функцију секретара странке, а такође је и члан Привременог органа, тела који руководи овом општином до одржавања нових избора. Димитријевић је и четврти на листи СПС-а на локалним изборима.

Димитријевић није одговарао на позиве Н1, локалним новинарима је пренео да се неће оглашавати о овом догађају, док је за портал Прокупље пресс образложио да „не жели да се бави људима коју су претили да ће његову супругу и њега протерати из Блаца“.

Подсетимо, Димитријевић се „прославио“ након што је председник Србије Александар Вучић објавио на Инстаграму видео у којем Димитријевић пева погрдну песму о њему.

„Толико о инвентивним програмима и плановима за будућност Србије“, стоји у објави Вучића.

Сазнајемо да је Димитријевић уснимљен на локалном меморијалном турниру у јамбу, као и да су на прославу били позвани и функционери СНС-а. Међутим, они се нису појавили, јер је већина њих отишла на митинг СНС-а у Београд.

Како наводи наш извор, славље се захуктало, Димитријевић је био у „веселом расположењу“, узео је микрофон и отпевао песму о Вучићу.

Након објаве на Инстаграму Вучића, огласио се и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Синиша Мали који је обелоданио да се ради о раднику Дејану Димитријевићу, који је и члан Привременог органа Општине Блаце и који је четврти на изборној листи Социјалистичке партије Србије (СПС) у том месту.

„Ово само потврђује оно што је председник говорио више пута, да у секунди, у минути, ако сви остали буду видели да могу да освоје, или да могу да формирају власт, они ће то урадити“, рекао је Мали за телевизију Пинк.

Након те објаве је реаговао врх СПС-а, који је посало саопштење у којем је наведено да је Димитријевић разрешен свих функција у партији.

„Тај појединац је одмах данас искључен из странке и разрешен свих функција у Блацу. Тако ће бити са свима који не поштују политику Социјалистичке партије Србије. Желимо да упутимо извињење Председнику Александру Вучићу, са којим Социјалистичка партија Србије и наш председник Ивица Дачић, имају веома коректну сарадњу 11 година, са циљем да ту сарадњу наставимо и после децембарских избора у интересу Србије“, навео је СПС у саопштењу.

СПС је додао да погрдне речи председнику Вучићу кроз песму није упутио председник Општинског одбора СПС у Блацу, „већ особа која је била у групи грађана, а која се придружила СПС-у“. Међутим, извори Н1 демантују ове наводе СПС централе.

Како сазнајемо, након саопштења централе СПС-а, у ОО СПС Блаце још није стигао никакав допис о његовом разрешењу, упркос веома критичком тону централе партије у самом саопштењу.

Бранислав Ђорђевић, председник ОО Странке слободе и правде из Блаца, оцењује за Н1 да је снимак Димитријевића врх леденог брега сукоба у локалној власти СНС-а и СПС-а, као и да је овим чином СПС „прешао у опозицију“.

„ССП у Блацу је опозиција, и ми одавно знамо да СНС и СПС нису у добрим односима. Поготово након последњих медијских препуцавања, и они нису уопште учествовали у локалној власти. Претпостављам да су били незадовољни, јер нису добили ‘део колача’. Све је заузео СНС, без њих. Ово што се десило је ескалација њиховог сукоба и не верујем да ће бити и даље коалициони партнери. То што се десило је веома добро за опозицију у Блацу, а СПС се овим потезом сврстала на страну опозиције“, рекао је Ђорђевић.

 

„Није тајна да је сарадња усиљена и наметнута“
Биљана Рогановић, уредница портала Прокупље пресс који прати догађаје на локалној политичкој сцени, констатује да у целом Топличком округу нема узајамног поверења две владајуће партије.

„Није тајна да већина топличких социјалиста не воли СНС и да је сарадња између њих усиљена и наметнута. Ово је други пут за кратко време да се неко лично обраћа председнику Вучићу. Подсећам, пре месец дана је Звездан Ристић из Покрета вера, нада, љубав, на свечаности додељивања Споменица борцима, развио је транспарент „Косово је Србија, Вучић је издајник“, подсетила је Рогановић.

Foto SNS Blace

И. М.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар