Почетна » Ко је Вучићев миљеник који преузима српски фудбал: Одани напредњак чека нову функцију

Ко је Вучићев миљеник који преузима српски фудбал: Одани напредњак чека нову функцију

од Други Пишу
0 коментар

Бивши министар пољопривреде и члан СНС Бранислав Недимовић по свему судећи ће бити нови председник Фудбалског савеза Србије, а представа са избором Ненада Бјековића коју гледамо јуче и данас јесте само то – представа. Према информацијама нашег портала, одлука да ће на чело ФСС бити постављен управо Недимовић донета је пре неколико месеци.

Једини кандидат за новог председника ФСС Ненад Бјековић није изабран ни после два дана већања у Старој Пазови. Према неким незваничним наводима, он је повукао своју кандидатуру након праве мале драме и готово је извесно да ће ФСС добити свог председника тек у јануару. Ко ће то бити, како говоре информације портала Нова.рс, решено је одавно, а колико год то невероватно звучало, реч је о бившем министру пољопривреде Браниславу Недимовићу.

Да се нешто чудно дешава у вези Недимовића било је јасно уочи априлских избора. Тадашњи министар пољопривреде није био на листи Српске напредне странке, иако је на изборима 2020. био први на листи. Иако му је пре неколико година припала част да буде домаћин страначке славе и важи за једног од свега неколико људи у СНС у које Александар Вучић заиста има поверење.

Неколико месеци после избора, тачније у августу, медији су објавили да је Недимовић изразио жељу да не буде у новој Влади Србије.

“Недимовић је вољан да настави страначки рад на терену”, наведено је тада.

И заиста, Недимовића у новој Влади Србије нема. Међутим, за разлику од појединих министара који су доживели сличну судбину, Недимовић није нити скрајнут, нити кажњен, нити се заиста ради о томе да бивши министар пољопривреде нема више озбиљних амбиција.

Само су те амбиције сада окренуте у другом правцу. У правцу ФСС.

Према нашим информацијама, да ће Недимовић преузети кормило савеза било договорено онда још онда кад је он јавно говорио да не жели више да буде министар.

А свако ко се иоле бавио биографијом Бранислава Недимовића зна да му је фудбал, поред политике, велика пасија.

Годинама су медији извештавали о овоме, а лист Политика је својевремено објавила текст о томе да министар пољопривреде игра за Фудбалски клуб Слога у мачванском селу Засавици, које припада граду Сремска Митровица.

“Несмањеном жестином и данас волим фудбал. Међутим, јасно ми је да не могу да му се предам колико бих желео због све одговорнијих обавеза које ми пријају као човеку”, рекао је тад Недимовић за Политику.

С обзиром да се тих обавеза својевољно одрекао и више није министар, остаје закључак да сад може да се посвети фудбалу.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар