Почетна » КО СУ ОВИ ЋЕЛАВЦИ ИСПРЕД ПРОСТОРИЈА СНС? И зашто нису пустили новинаре да раде свој посао? (ВИДЕО)

КО СУ ОВИ ЋЕЛАВЦИ ИСПРЕД ПРОСТОРИЈА СНС? И зашто нису пустили новинаре да раде свој посао? (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

На једном од снимака, објављеном на Јутјубу виде се три крупније грађена, ћелава момка, како прилазе новинарки и захтевају од ње да престане са снимањем

Према прелиминарним резултатима локалних избора у Зајечару, највише гласова освојила је листа Бошко Ничић – Покрет за Крајину. Друго место освојила је листа Александар Вучић – Брже јаче боље.

Оно што је обележило изборе у овом граду је чињеница да је новинарима, из за сада непознатих разлога било забрањен приступ просторијама напредњака.

На једном од снимака, објављеном на Јутјубу виде се три крупније грађена, ћелава момка, како прилазе новинарки и захтевају од ње да претсане са снимањем.

На почетку снимка чује се један од њих како говори „Дај склоните се одавде“ и „Што снимате?“ На питање новинарке да ли је снимање забрањено, рекли су да није, али су се окупили око ње, а обзиром на то да су крупни није могла ништа да сними.

 

Још један инцидент десио се када је новинарка Н1 ушла у просторије напредњака како би питала каква је процедура што се тиче извештавања, што је уобичајена процедура током изборне ноћи.

„На моје добро вече, један од, претпостављам чланова Српске напредне странке истог тренутка је скочио, почео да ме гура и одгурао до врата, а све време је урлао „Излазите напоље.“- објашњава новинарка Гордана Бјелетић ситуацију која се десила у просторијама Српске напредне странке.

 

Она је питала неке од функционера који су се затекли испред просторија напредњака зашто је новинарима забрањено да уђу, на шта није добила одговор.

„Рекла бих да је овде данас велика нервоза, а чули смо и док смо снимали испред, да неко од њих даје налоге да се људи распореде тако да не може да се снима“- додала је она.

И трећи снимак показује непознате „ћелавце“ како прилазе сниматељки и траже од ње да претсане са снимањем. Они су све време „чували“ просторије странке, упозоравали новинаре да не снимају и спречавали их да раде свој посао.

 

Иначе, уобичајна процедура је да се у изборној ноћи у просторијама странака које учествују на изборима, окупљају новинару ради обраћања функционера. Остаје непознато због чега је то овог пута било забрањено код напредњака у Зајечару. Вероватно је нервоза због изгубљених избора учинила своје, па су непознати ћелавци морали да интервенишу.

Еспресо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар