Почетна » Колико би СНС добио гласова, а колико опозиција да су сутра избори у Београду

Колико би СНС добио гласова, а колико опозиција да су сутра избори у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Да се сутра одржавају београдски избори Српска напредна странка (СНС) добила би подршку 37,8 одсто испитаника, док би коалициони партнер Социјалистичка партија Србије могла да рачуна на подршку девет одсто, показује истраживање Нове српске политичке мисли на територији Београда у периоду од 14. до 24. јануара на узорку од 900 испитаника.

Ако се урачунају они који се нису изјаснили за кога би гласали, СНС би могла да рачуна на подршку 29,2 одсто грађана, док би СПС у том случају имала седам одсто подршке,

Странка слободе и правде би могла да рачуна на 6,1 одсто подршке, односно 4,7 одсто подршке ако се урачунају они који се нису изјашњавали за кога би гласали.

У градски парламент би ушле још Нова Демократска странка Србије, Србија центар, Еколошки устанак, док би одборнике могли да имају и покрет Двери и Заветници, који прелазе цензус од три одсто.

Улазак Србије у ЕУ подржава 34,3 одсто испитаника, док се томе противи 50,6 одсто.

Чланство у ЕУ подржава још мање испитаника у Београду, ако је услов за то чланство Косова у Уједињеним нацијама, 9,4 одсто, док се интеграцији у том случају противи 78 одсто анкетираних.

Санкције Русији не подржава 79,4 одсто испитаника, док је за увођење рестриктивних мера Москви 8,5 одсто Београђана.

Према истраживању јавног мњења, најбољи градоначелник Београда је Бранко Пешић, док је иза њега Горан Весић који никад није био на тој функцији.

Весић је добио подршку 15,9 одсто испитаника, односно 11,4 одсто са онима који се нису изјашњавали, док Драган Ђилас који је био градоначелник има подршку 11,4 одсто испитаника.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар