Почетна » Горан Пекарски: Селектор ће из Гроцке отићи, а ми ћемо пасти у нижу лигу

Горан Пекарски: Селектор ће из Гроцке отићи, а ми ћемо пасти у нижу лигу

Интервју с поводом

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Контактирали смо бившег председника Скупштине општине Гроцка и бившег Народног посланика СНС Горана Пекарског, поводом нових кадровских решења у општинском руководству.

Интересује нас ваше мишљење поводом нових кадровских промена и именовања у Гроцкој. Претпостављамо да ви имате некакав став и мишљење јер ипак сте били председник скупштине општине Гроцка, а и народни посланик у два мандата.

  • Добро сте рекли, био. Већ сам вам рекао у предходном интервјуу да Грочански СНС има свог селектора који одређује тим са којим ће да игра и да одређује и позиције. То се управо и дешава. У тим се уводе они који задовољавају критеријуме селектора.

Хоћете да кажете да су ова кадровска решења добра?

  • Хоћу да кажем да селектор бира играче из ресурса са којим располаже.

То су значи добра решења. То хоћете да кажете?

  • Добра или не, то ће време показати. Претпостављам да се очекује да су то најбоља решења с’обзиром на понуду. Вероватно селектор прави онакав тим у зависности где је завршио тренерску школу и у зависности да ли ће имати одбрамбену или офанзивну тактику.

Шта ви мислите, какву тактику спрема?

  • Искрено, ја још не видим како ће то изгледати. Вероватно нисам довољно у материји. Немам такву врсту прегледности.

Добро, да ли би сте ви правили овакав тим?

  • Као прво , у понуди нема више резерви на клупи. Као друго , по мом мишљењу, избор је требао бити мало другачији још 2020. Као треће, ја, не бих урадио много што шта од оног што је до сада урађено. Нека решења и начини су за мене страни и неприхватљиви али вероватно је то свима познато, па ме зато и не питају за мишљење.

Да ли вам то смета?

  • Не. Свако ради оно што мисли да је исправно и нада се најбољем.
    Они мисле да не требају да се консултују и ја ту немам шта…

Да ли раде добру ствар?

  • Искрено не, али можда ме резултати демантују.

Да ли можемо да констатујемо да се ви неслажете са дешавањима и кадрирањем у Гроцкој?

  • Дешавања зависе од кадрирања. Они који су изабрани они су носиоци дешавања и представници политичке странке која их је делегирала. Да ли ми се то све укупно свиђа. Не, али за то ће бити оцењени на изборима. Надам се да селектор зна шта ради и да ја грешим. Ако не грешим , селектор ће отићи, а ми ћемо пасти у нижу лигу. Испаштаћемо четири године покушавајући да нађемо кривца, а кривци смо ми. Наша ћутња и жеља да задржимо своје позиције по цену потопа.

А ако грешите?

  • Наравно, не кажем да сам у праву. Говорим само оно што у овом тренутку видим. То ме плаши, али не значи да не грешим. Волео бих да грешим.

Говори се да је СНС Гроцка „пуштен низ воду“. Да странка не може да се избори са стањем и да ће се задовољити са било каквим резултатом. Чак и половичним.

  • Не бих се сложио да странка не може да се носи са било којим проблемом.

Ви се увек одазовете на позив Жиг инфа..

  • Наравно. Зар ти није нормално да се човек јави и да каже шта има. Само слаби не одговарају на питања и то вероватно зато што немају одговор или нешто крију.
    Својевремено сам рекао да Жиг инфо не доживљавам као непријатељски медиј. Жиг инфо је за мене корективни фактор. Контрола и упозорење власти Гроцке.
    Ви нисте наклоњени овој власти и овој општинској структури. Ви нисте , својевремено, били наклоњени ни мени, али то не значи да вам нећу рећи оно што сматрам да би требало да вам кажем.

Често се чује да Вас оговарају. Најчешће у једном од општинских предузећа. Иде се дотле да се прича да чак ви пишете текстове за Жиг инфо…

  • Знам на које предузеће алудирате. Знам то све. Знам шта се прича али то је све у домену „нормалног“. Слаби се плаше промена. Промене доносе увек нешто ново. Једно доносе а друго односе. Они се на тај начин боре за себе. Мислим да им је начин погрешан али да знају другачије, или на бољи начин, они би то радили.

Да ли можемо да рачунамо да ћете нам опет дати интервју?

  • Да, увек.

Можда ти се свиди

Оставите коментар