Почетна » ИНТЕРВЈУ Баћина указује на лоше вођење општине Сечањ

ИНТЕРВЈУ Баћина указује на лоше вођење општине Сечањ

од admin
0 коментар

Млади угледни пољопривредник Вукашин Баћина из Јаше Томић познат је по томе јер је искрени борац за правду у општини Сечањ и као неко ко не прихвата компромисе.
Он се поред пољопривреде бави и локалном политиком.Као кандидат странке Трећа Србија на локалним изборима у општини Сечањ добио је подршку од око 12 % од изашлих бирача.

После избора. чини се, ваш рејтинг расте из дана у дан..Како ви то објашњавате?

-У општини Сечањ већ дуги низ година влада такозвана прелетачка екипа.Ја сам у политику ушао почетком Децембра 2015.године.Од тада сам кренуо у озбиљну борбу за бољи живот свих грађана општине Сечањ.После Априлских избора остао сам доследан и нисам преварио људе који су ме подржали.Слажем се са вама да су сутра локални избори, ја би у општини Сечањ освојио око 30%.

Шта замерате власти у општини Сечањ?

Већ дуже време критикујем власт у општини Сечањ и захваљујући мом ангажовању грађани општине Сечањ су доста упознати са “ радом“ председника општине.Моја замерка је запуштена зграда Мз Јаша Томић.
Тамо има неколико запослених, и ја се дивим тим људима у каквим условима они раде.Пошто Месна заједница нема свој рачун за одржавање зграде, задужена је општина Сечањ.Не бригом власти у општини, канцеларије у згради нису окречене још од другог светског рата. Кров прокишњава, столарија иструлила, лоша канцеларијска опрема…

Пошто сте ви пољопривредник, како се општина понаша према својим пољопривредницима?

-Могу вам рећи јако лоше.Општина Сечањ је једина општина у Србији која нема аграрни буџет за пољопривреду.По закону, новац од закупа пољопривредног земљишта 40% остаје општини и требао би да се врати пољопривреди.Издвојићу пар примера као што су одржавање атарских путева,копање канала, пољочуварска служба… али тога нема у нашој општини.
У односу на општину Зрењанин и Житиште, у Сечњу је највећа почетна цена закупа државног земљишта.

Како коментаришете нацрт извештаја ревизорске комисије?

-На ово питање даћу вам одговор чим извештај постане правоснажан.

Можда ти се свиди

Оставите коментар