Почетна » ИНТЕРВЈУ Весна Тасев Пекарски, председница ОО Нове Србије Гроцка

ИНТЕРВЈУ Весна Тасев Пекарски, председница ОО Нове Србије Гроцка

од admin
0 коментар

После недељу дана од изборне скупштине и политичког догађаја који је окупио рекордан број људи на територији општине Гроцка, питали смо нову Председницу Општинског одбора Нове Србије Гроцка госпођу Весну Тасев Пекарски о утисцима и плановима.

Госпођо Весна, седам дана је прошло,какосте задовољни самом скупштином и дешавањима око ње?

-Изузетно сам задовљна како је све протекло. Драго ми је да се толики број делегата одазвао по онако лошем времену.Такође желела бих да се захвалим и гостима из других општина који су дошли као и члановима и симпатизерима.

Како је официјелно објављено од 600 делегата одазвало се ,ако се не варам око 560, а и да је било око 80 гостију. У сали је био и један велики број чланова.Они су били у доњем делу сале.

-Да,није било места у предњем делу сале. Извињавам се свима али очигледно ни сала од 500 квадарата није била довољно велика те вечери.

Чули смо да су људи из организационог одбора били забринути да ће одзив бити мали због кише, празника и недељне вечери.

-Све смо предвидели осим кише. На то нико није могао да утиче.Постојао је страх да се не појави онолико људи колико смо мислили али на крају је испало да је било и више од очекиваног а и велики део људи се вратио због недостатка паркинг простора. Кад морате да се паркирате и до 300 метара даље и да по киши дођете до сале онда их стварно морамо разумети.Хвала и њима што су бар показали жељу да присуствују нашој скупштини.

Неки сад покушавају да Вам оспоре толики број људи?

-Зар је битно шта тамо неко оспорава или негира. Нама је битно да су људи дошли,да су видели, и да они знају истину,а тамо неке неостварене, ситне душе, њихово мишљење нити тражимо, нити нам треба.

На скупштини није било оштрих речи према општинској власти. Какав закључак могу грађани да извуку из тога?

-Нисмо се ми на скупштини бавили општинском влашћу. Ми смо бирали руководство и изнели део плана онога за шта ћемо се борити и залагати.

Ипак предложени сте за кандидата за председницу општине? То је било изненађење за многе ван ваше странке и партнерских организација?

-Ми смо спремни да водимо једну нову врсту кампање. Модерну, савремену кампању. Кампању идеја и презентовања наших способности. Не желимо ми да се поредимо ни са ким, а камоли са слабијима од себе. Грађани су ти који ће оценити и нас,и остале.

Да ли Ваша кандидатура искључује предизборну коалицију са СНС или са неким другим?

-Моја кандидатура нема никакве додирне тачке ни са једном политичком странком или партијом. Свако ко жели да подржи наше циљеве, планове и жели да са нама ради на остварењу истих је добро дошао.
Ми не размишљамо о коалицији ни са ким. Ми размишљамо о заједничком наступу свих који су спремни да стану раме уз раме са свима нама који смо ту већ у строју. Ми пружамо руку партнерства носиоцима нових идеја, онима који су искрени и нису своју реч погазили.

Тихо сте говорили на скупштини?

-Ја иначе тише говорим. Тиха реч, ако је права, може имати снагу грома. Моје обраћање није било ни револуционарно ни предизборно стимулативно. Моје речи су дошле до свих оних који су желели да их чују.
Доћиће тренутак кад ћу бити мало гласнија, али само мало.

Кажу да сте особа која је спремна да стане испред и да преузме одговорност. Да водите а не да засените?

Драго ми је да људи тако мисле.Потрудићу се да наставим да будем фер и коректна. Да помогнем. Да не кочим него да отварам сва врата и рушим препреке.Наравно, ја то не могу сама. Око мене већ постоји тим који је спреман да сви заједно гурамо и да креирамо будућност свих грађана општине.Да га вратимо на достојанствен ниво.

Неко рече“ Жена победница са снагом булдожера“?

-Лепо то звучи. Спремна сам да се ухватим у коштац са проблемима. Имамо тим који је у ствари снага коју нико неће зауставити. Нема те прљаве кампање која нас може поколебати. Ми имамо снагу. Ми имамо знање и имамо вољу. На сваки напад ћемо културно узвратити маколико то заболело супротну страну и ма која она била.

На крају, одговорите на питање које Вам нисмо поставили а мислите да би требало?

-Пуно је питања које нисте поставили а које ће вам временом бити интересантна да их поставите. Хајде да нешто оставимо иза следећи пут.
Не желим ни да овај разговор буде тумачен као предизборна кампања. Биће још разговора и разлога за њих.
Искористила бих само прилику да позовем све људе добре воље и искрених жеља да нам се придруже или нас подрже како би смо општини вратили пристојан изглед и заслужено достојанство. Да породицу ставимо на прво место. Да вратимо осмех на лице људима. Да заједно решавамо све проблеме. Да помажемо једни другима а не да се свађамо.

Можда ти се свиди

Оставите коментар