Почетна » НЕМАЊА ТОДОРОВИЋ: У Гроцкој ће се наставити континуитет досадашње погубне напредњачке политике

НЕМАЊА ТОДОРОВИЋ: У Гроцкој ће се наставити континуитет досадашње погубне напредњачке политике

од admin
0 коментар

 

Ево водимо овај интервју дан након оставке председника општине Драгољуба Симоновића, на све државне и страначке функције.

Какав је став Покрета слободних грађана у вези са дешавањима у општини Гроцка и након оставке председника општине?

-Прва ствар је одговорност, оставка у овом случају није сама себи циљ. Драгољуб Симоновић мора да одговара пред законом за кривична дела која му се стављају на терет, то је суштина. То што је поднео оставку не значи ништа осим да он после седнице скупштине неће формално бити на челу општине, али то никако није довољно.

Пре свега, правда према новинару Милану Јовановићу мора бити задовољена, а политичка функција коју напушта је и довела до тога да му се на терет стављају тако озбиљна кривична дела.

У осталом, седница скупштине општине је тек у среду, до тада је свашта могуће, па чак и да се та оставка негде затури или да се једноставно не појави на општинској писарници.

Сведоци смо да је ето у Брусу организован принудни митинг подршке тамошњем председнику који је такође наводно поднео оставку, са циљем да остане на функцији, седница никако да се закаже како би се наводна оставка констатовала.

Знате како, још су стари Грци говорили: „Не веруј напредњацима ни кад оставке подносе“.

Какви су даљи кораци Покрета слободних грађана након оставке председника општине и како ће то деловати на ваше даље политичке активности?

 

Покрет слободних грађана сматра да то што је председник општине подне оставку у политичком смислу не значи ништа, будући да промене које су преко потребне општини Гроцка се неће десити, већ ће се наставити континуитет досадашње погубне напредњачке политике.

Ко год да замени Драгољуба Симоновића биће само пуки извршилац политике која је до сада вођена.

Подсетио бих вас да за последњих 7 година колико траје овај актуелни режим на територији општине, није саграђен нити један једини нов објекат јавне намене, вртић, амбуланта, школа било шта што би подигло квалитет живота грађана наше општине, а није да нема потреба за таквом врстом јавних инвестиција, међутим код такве врсте улагања буџетских средстава могућност корупције је далеко мања у односу на то када се асфалтирају путеви, па се дебљина асфалта смањи за 1 центиметар и тако настала разлика прелије у приватне џепове.

Оног тренутка када Покрет слободних грађана преузме одговорност за вођење општине Гроцка, а поготово од када је на чело Покрета стао Сергеј Трифуновић, такве ствари се сигурно неће дешавати, јер нам је пре свега најбитније да подигнемо квалитет живота наших грађана, тако што ћемо урадити све оно што овај режим за 7 година свога трајања није, а за све то требаће нам далеко мање времена да ствари покренемо и завршимо како би показали грађанима шта значи квалитетно управљање.  

Каква је ваша сарадња са осталим опозиционим странкама, да ли је могуће обједињавање и заједнички наступ на предстојећим локалним изборима?

 

-Под оваквим изборним и медијским условима излазак на избор би био бесмислен, без обзира на то да ли је опозиција формално обједињена или не. У сваком случају ми се залажемо за јединство опозиције, у ком ће облику се то јединство остварити мање је битно од тога да се изборе праведни изборни услови, који ће омогућити свим учесницима политичког живота да на исти начин презентују своје политичке програме, а не да се победник унапред зна јер користи уцене, притиске, подмићивања и огољену силу како би остао на власти по сваку цену.

Представници власти кажу да су услови исти још од пре власти СНС-а?

 

-Тачно, али су се друштвени услови променили за све то време, а и манипулација ресурсима државе је од ове власти доведена до савршенства, тако да би закључак био да се у земљи све променило осим изборних услова, а то је оно што би требало прво прилагодити друштвеном развоју.

Господине Тодоровићу хвала вам на разговору.

-Хвала вама што сте ми дали прилику да презентујем само мали део онога за шта се Покрет слободних грађана залаже.  

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар