Почетна » Никола Стојковић: Ситуација у ССОГ је срамотна

Никола Стојковић: Ситуација у ССОГ је срамотна

од admin
0 коментар

 С`обзиром да данас разговарамо у Гроцкој претпостављам да немате професионални ангажман у овом тренутку?

Тако је, ова ситуација са корона вирусом утицала је на све сфере друштва тако и на спорт, имао сам неке понуде да наставим каријеру у иностранству али због рестрикција путовања, породице и целокупне ситуације сам одлучио да ове сезоне останем у земљи .

 

Вероватно сте се више посветили раду у КК Гро – Баскет?

Како да не, ми смо ове сезоне оформили и сениорски састав и такмичимо се у 2 мушкој регионалној лиги што је мени као председнику клуба изузетно драго јер смо успели да после 10 година рада од наше деце створимо играче који могу да одговоре изазовима сениорске кошарке. Уз стручни рад тренера Саше Јовића и Александра Мијића стасавали су многи играчи а ја сам неко ко им је помагао саветима онда када је то било потребно.

 

Какви су планови за будућност  клуба?

Формирањем сениорског састава начинили смо озбиљан искорак у организацији клуба , могу слободно  да кажем и кошарке у Гроцкој. За ову сезону је циљ да се остане у такмичењу а за следећу имамо много веће амбиције.  Желим да истакнем и да је дугогодишњи кошаркашки функционер и бивши Председник КСС  Блажо Стојановић подржао моју идеју развоја кошарке и да се ускоро очекује да се план на дуже стазе овековечи фузијом два клуба.

 

Како оцењујете тренутно стање спорта на нашој Општини и како данас видите стање у Спортском савезу Општине? 

Што се спорта тиче ова епидемиолошка ситуација је јако негативно утицала на све спортове  а нарочито на дворанске. Фудбалери имају своје терене и такав календар такмичења да могу своје активности да организују напољу, борилачки спортови имају потребе за мањим просторијама за одржавање тренинга, као и шахисти. Највећи проблем за организацију рада и такмичења имају дворански спортови ( кошарка, рукомет и одбојка) јер се већина директора школа оглушава о захтеве клубова за издавањем  простора правдајући се епидемиолошком ситуацијом.  Они не схватају или  неће да схвате да ако нема спорта нема ни здраве нације, ако Председник државе пропагира спорт и форсира успехе спортиста  ја онда не разумем како директори школа , не сви , могу на овакав начин да размишљају јер они су државни службеници.  Ово питање ће морати да реши локална или градска власт, јер ово нема никавог смисла.

 

А како Вам данас изгледа ситуација у Спортском савезу Општине Гроцка?

Сећате се нашег разговора крајем децембра 2019. године када сам Вам рекао да изабраном руководству треба дати време од 6 месеци да се види како ће да раде, е па дали смо им и видели и оно што су радили. То је за мене као спортисту и професионалца благо речено срамота.

Образложићу, прво начин избора управног одбора је показао да изабрани председник нема добру намеру јер је наградио неколико клубова који малтене не раде ништа или су у блокадама , затим када је наступила ова епидемиолошка криза и уведено ванредно стање Председник и Генерални секретар савеза су без консултације са свим клубовима донели одлуку да су сагласни да се смањи буџет клубовима за око 80 процената. Пазите, ово није учестала ситуација и као таква када је настала треба да се консултују сви клубови и да се донесе одлука гласањем . Али они мисле да су они спортски савез, тадашње руководство Опшине је то прихватило и буџет је смањен, Међутим, срећом у врху владајуће партије је било разумних људи које су контактирали чланови Скупштине мимо Председника и Секретара савеза и тадашњег Општинског руководства , који су им наредили да врате средства клубовима , што је и учињено. 
 
Имао бих још много тога да Вам кажем о пропустима садашњег руководства али нема толико времена. Врхунац њихове нестручности и незнања је одбијање сазивања Ванредне изборне Скупштине коју је УО одбио образложењем да наведени разлози нису адекватни. А у статуту пише да уколико четвртина чланова Скупштине поднесе захтев за Ванредном изборном Скупштином она мора да се одржи. Ми смо имали 18 клубова потписника захтева за ванредну Скупштину а потребно је 10 ,само да јавност зна. Разлози уопште нису битни, бићу и духовит па ћу рећи да може да нам се не свиђа председников сако и хоћемо да га сменимо. Дакле, они су се оглушили о највиши правни акт Спортског савеза Гроцке а то је статут. Нас је ова ситуација са короном само успорила у намери да се смени садашње руководство али намера клубова остаје и надам се да ћемо ускоро сести и изгласати ново руководство.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар