Почетна » Владимир Теофиловић: „Ја сам војник СНС-а… природно решење за наследника…!“

Владимир Теофиловић: „Ја сам војник СНС-а… природно решење за наследника…!“

од admin
0 коментар

 

Ко је Владимир Теофиловић?

 

– Па ако гледамо са аспекта народа на територији општине Гроцка углавном ће да ме знају као војника Српске напредне странке и као неког ко је увек заговарао а и радио на томе да резултати буду они који ће да говоре о мени , то сам саветовао и другима и на томе сам радио свих ових година. Дела говоре више него речи.

 

Због чега данас водимо овај разговор и које су Ваше амбиције?

 

– Мислим да сам све ове године довољно ћутао, довољно сам пустио људе на локалу пре свега, мислим на људе моје колеге из СНС-а, да говоре, да показују шта знају , па сам нашао за сходно да бих и ја требало да кажем, обзиром да сам ја у протеклих годину дана убедљиво највише укључијући све странке које делују на територији општине Гроцка заједно са нашима , убедљиво највише разговора са грађанима обавио, причамо о разговорима од 600- 700 људи са којима сам причао у протеклих годину дана.

 

Шта мислите о раду Општинског одбора СНС- Гроцка?

 

– О раду Општинског одбора мислим, да потпуно сам незадовољан у ком је статусу сада , ајд да кажем Општински одбор не постоји у Гроцкој ,Српске напредне странке, али оно што се помиње као пре свега координатори и сви људи које координатори окупљају око себе су ту силом прилика, значи нису ту из убеђења, више су ту из страха за своја радна места, мислим да то није паметна политика да се људи на такaв начин задрже. Пре свега са људима треба да се разговара , ако је неко незадовољан, ако неко не жели да ради за СНС на територији општине Гроцка, а подржава је на републичком нивоу или на председничким изборима, онда значи да је проблем локализован и онда треба да се разговара са људима, да се види где је настао проблем, а не да се људима прети да учествују у нечему у шта они не желе, да им се прети отказом итд, Имам информацију да је један активиста иначе запослен у општини Гроцка , самохрани отац , кажњен изузетно високом новчаном казном, који прима плату од 30.000 динара, где му је готово
трећина плате одузета јер се није појавио на неком скупу.

Ради се о човеку који је био изузетно активан и ангажован у свим досадашњим активностима што професионалним што страначким, али ради се о човеку који свесно не жели да прати људе који СНС на општини Гроцка воде у суноврат . И ја ово не причам из разлога да бих себе издигао да би направио за себе неки плус, јер ја нисам једини од људи који су се помињали у последњих годину дана као кандидати , нисам јурио функцију, јесам се надао али то је људски и поштено да се на основу резлтата које сам постигао, о томе ћу да говорим касније , а зашто бих се бавио политиком ако немам амбицију, али наравно да човек као ја, што осећам потребу сада да покушам на било који начин да помогнем да спасем СНС на локалу и да као што сам и увек радио да допринесем подизању ауторитета и истине у свему ономе што се дешавало, да неколицина људи не могу да упропасте једну такву политичку организацију која је по мени још од Савеза комуниста највећа политичка странка на овим просторима.

 

Какви су Ваши планови и идеје, како би функционисао будући Општински одбор СНС-а у Гроцкој?

 

– Па пре свега требало би, ја сам то изнео људима из врха странке пре свега господину Миличковићу, моји су предлози да је оно што људи очекују да се промене људи који су тренутно актуелни у Гроцкој. То је прво , а затим мора да се уђе у народ, да се разговара више, да се чују њихове потребе, жеље , проблеми и тако ћемо најбоље да осетимо ту атмосферу и знаћемо како да делујемо, јер ја сам човек који делује по осећају, а не по шаблону, нигде није
иста ситуација , као што видите и председник државе функционише на начин и води ову државу, какве су прилике,  какве потребе, а не под унапред зацртаним плановима , а прилике се мењају као што видите свуда из дана у дан, па и код нас на локалу.

 

Да ли је у Гроцкој доста тога урађено, или је пак вођена погрешна политика за време Драгољуба Симоновића ?

 

– Све ово што се дешавало у протеклих пар година показује колико једна неозбиљна кадровска политика може да поклопи изузетно добре резултате. Александар Вучић политику коју води покушава да је прилагоди да народ осети што боље у својим местима да се граде школе, вртићи , да се асфалтирају путеви да то ради на један квалитетан начин. Ја сам предходном председнику у неколико наврата сугерисао на проблем кадровске политике, да то није примерено нашој странци, да људи који тамо раде немају резултате иако су годинама на водећим функцијама у општини Гроцка. 

 

Какве су Ваше релације са повереником СНС-а за Гроцку, Милосавом Миличковићем?

 

– У мају прошле године сам разговарао са повереником, око помоћи решавања ситуације на општини Гроцка. Објаснио сам му зашто имам аспирацију ка вођењу ОО-а. Некако се наметало да сам ја природно решење за наследника, сада већ бившег председника ОО СНС-а. Нико , сем мене и еветуално људи које сам ангажовао, у последњих годину дана нису попунули ни једну приступницу  за Српску напредну странку. Ја, наравно остављам могућност, да неко ко се доказао до сада, као борац против корупције, зар није једноставније да постави неког таквог и да запуши уста свим оним политичким лешинарима који сада тренутно на СНС и на Гроцку гледају као на неки лак плен који треба да се растргне.

Надам се да ће Миличковић донети одлуку која је у интересу СНС-а.На крају крајева ја нисам склон да коментаришем сада када човек није више председник Општине. Не тврдим да преко ових људи који су сада у Општини да нема утицаја , не могу наравно био би неозбиљан када би поверовао у то, јер то су људи који би и који су жаргонски речено , до јуче су му седели у крилу, притом мислим на Стефана Дилберовића, Миленка Буквића , Сању Савић, Владу Радовановића, Зорана Којића и да не набрајам даље, има их доста знамо сви који су, тако да, било би са моје стране наивно познајући прилике да поверујем у то да су му они окренули леђа и ако исценирају те неке свађе итд, што је по мени тотално неозбиљно.  

На крају крајева то је ствар њиховог односа, али нисам баш убеђен у то. Господин Миличковић, Државни секретар МУП-а који је био ту, он је рекао да постоје, на ваше питање о рецедивима бившег председника, он је рекао да постоје неки људи који евентуално имају одређене контакте, ја сам сигуран да он није мислио на портира већ је мислио на водеће људе у Општини, на координаторе, итд. Ја те људе познајем дуги низ година и сарађивао сам са њима и гледао њихове резултате. Апсолутно немам никакав утисак да су они способни да на било који начин воде општину Гроцка, јер неко ко је 8 година провео на релацији „Мировица“ – „Виногради“ не може сада да дође и да објасни народу како је он најбоље решење. Они без помоћи повереника Миличковића не могу да воде ни Месну заједницу. Овде је један велики испит за странку и странка мора да покаже снагу у наредном периоду у одлукама које ће донети, а везана су за формирање Општинског одбора СНС Гроцка.

 

Ви нисте били активни на Друштвеним мрежама, а сада сте активни на „Фејсбуку“ . Одакле сада тај потез, с обзиром да сте били љути противник тог начина комуникације?

 

– Некако ми је то представљало губљење времена, јер ја сам оперативац, али у једном моменту сам схватио да људи који су далеко мање постигли од мене, успели су својим неким маркетингом да оставе утисак да су битни на територији ГО Гроцка. Сад се испоставило да многи од њих те Фејсбук профиле нису били у стању на правилан начин да воде, већ су почели у последње време да преписују од мене.

 

Шта мислите о Драгољубу Симоновићу?

 

– То је човек са највећим политичким искуством на овим просторима. Међутим онда када је требао да поентира он је тада правио грешке. Оно што му ја замерам, до сада, то је једна потпуно упропашћења накарадна кадровска политика. Кадровска решења која је он спроводио у Гроцкој, су била никада гора, односно ја у свом животу нисам на тако нешто наишао. Он није размишљао о резултатима, већ да има људе око себе који не могу да га угрозе. То се њему, у овом случају, обило о главу. Што се тиче случаја паљења куће Милана Јовановића новинара Жиг инфа, не знам шта бих рекао. Ако није крив за то дело, ја му желим сваку срећу да на суду то докаже. Уколико суд докаже да је крив за тако нешто, по слову Закона треба да одговара као и свако други. Надам се да ће истина да изађе на видело.

 

Како да верујемо некоме ко је био близак са Симоновићем и извршавао његова наређења, односно како можете да нас уверите да сте Ви направили јасан отклон и да нисте његов рецидив?

 

– Ја нисам направио никакaв отклон, просто, моје деловање је потпуно праволинијско од почетка моје политичке каријере до данас. Ја бих пре рекао да је кадровском политиком господин Симоновић направио отклон од мене.

 

Значи ово је јасна порука да Ви нисте рецидив Симоновића и да људи могу да вам верују?

 

– Да ли ће ми људи веровати или неће, не треба да обраћају пажљу на оно што ја сада причам, већ на оно што сам до сада радио. Ја сам увек заговорник да дела говоре више од речи. Драгољуб Симоновић је био постављен од врха странке као председник ОО СНС-а Гроцка и био је мој претпостављени и нисам имао избора сем да извршавам своје задатке на најбољи могући начин. Ја сам велики противник људи који воде СНС у Гроцкој, конкретно мислим на координаторе.

 

 

Разговор водио: Зоран Лалић    

Можда ти се свиди

Оставите коментар