Почетна » Конститутивна седница градске Скупштине најкасније 13. јуна

Конститутивна седница градске Скупштине најкасније 13. јуна

од Други Пишу
0 коментар

Након што је Градска изборна комисија 13. маја, усвојила решења о додели одборничких мандата, као и Извештај о спроведеним изборима за одборнике Скупштине града Београда почео је да тече рок од 30 дана у којем треба да буде одржана конститутивна седница. Најдаље 13. јуна би требало да буде последњи дан за одржавање те седнице, каже за Данас Зоран Алимпић, члан Градске изборен комисије.

Како додаје, када ће она тачно бити, одређује председник Скупштине из претходног сазива Никола Никодојевић, а он има рок од 10 дана да то уради од 13. маја.

„Значи до 23. маја треба да одреди датум седнице и пошаље позив одборницима. На конститутовној седници се верификују мандати одборника, формирају одборничке групе и требало би да се на тој седници изабере председник Скупштине, заменик предсендика и секретар. То ће се десити уколико постоји већина за то јер се председник бира тајним гласањем. Може се десити да буде два предлога, на пример власти и опозицје, па да се онда тајним гласањем бира и видеће се колико ће одборника да гласа за то“, каже Алимпић.

Опширније прочитајте на сајту Данаса.

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар