Почетна » Косовска полиција потврдила да су убијена тројица „нападача“, укупно петоро ухапшених

Косовска полиција потврдила да су убијена тројица „нападача“, укупно петоро ухапшених

од Други Пишу
0 коментар

Косовска полиција потврдила је да су у досадашњој размени ватре на северу Косова убијена три „нападача“. Осим тога, петоро је ухапшених, од чега је једна особа директно повезана са пуцњавом, док је њих четворо осумњичено за логистичку подршку. Према наводима полиције, код њих су пронађене радио станице, муниција, значајна количина оружја.

„На подручју села Бањска и даље је напета безбедносна ситуација, као и напади ватреним оружјем на полицијске јединице настављају се истим интензитетом, у зависности од кретања криминалних група“, каже се у саопштењу полиције.

Додаје се да олицијске акције спроводе акцију према плановима и дешавањима на терену, реагујући у „самоодбрани на нападе на полицијске службенике, чији су животи угрожени“, наводи се.

„Према званичним информацијама са терена приликом размене ватре, потврђено је убиство још двојице нападача, који су били маскирани, униформисани и тешко наоружани, а потврђено је и хапшење униформисаног и наоружаног нападача. Услед напада, полицајац КП је задобио углавном лакше повреде. Током полицијских акција на стамбеној локацији коју су користили нападачи пронађена је логистичка опрема, сумњива војна возила, војне униформе, као и оружје и муниција различитог калибра“, прецизира се.

У саопштењу се још наводи.

„Такође, полицијске јединице су током обављања рутинске контроле возила, на подручју села Рударе, лишиле слободе четворицу осумњичених код којих су затечени у недозвољеном поседу радио апарата, а за које се сумња да су повезани са криминалним групама, где су све даље радње против ће се предузимати у сарадњи и координацији са правосудним органима. Досадашње званичне информације потврђују убиство тројице нападача, хапшење једног нападача, хапшење четворице осумњичених код којих су пронађене радио везе, као и идентификација значајне количине оружја, муниције и различите опреме“.

Косовска полиција наставља да позива „криминалне групе“ да се предају правосудним органима и истовремено позива грађане на сарадњу са органима за спровођење закона, у интересу смиривања ситуације и опште безбедности.

Foto:AP Photo/Visar Kryeziu

Андрија Лазаревић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар