Почетна » „Косовски божури“ Кандићевој предали „поклоне“

„Косовски божури“ Кандићевој предали „поклоне“

од admin
0 коментар

Покрет „Косовски божури“ протествовао је данас испред канцеларије Фонда за хуманитарно право, а делегацију и њихове „поклоне“ – фотографије спаљених и разрушених домова, примила је председница Фонда Наташа Кандић.

Представници покрета дошли су да би, како су образложили, подсетили Кандићеву „да је добила орден од председнице такозваног Косова“.

Марко Стојковић из „Косовских божура“ рекао је да је тај орден „за њу част, а за них велико понижење“.

– Треба да престане да вређа и омаловажава Србе са Косова и Метохије и желимо да јој поклонимо пар фотографија наших спаљених домова, огњишта, спаљених манастира, нека јој буду подсетник на то како је зарадила тај орден. Нека га врати и нека престане са понижавањем Србије, а ако га не врати, наша порука је да јој није место у Србији, већ у Албанији – рекао је Стојковић.

Кандић се у разговору са представницима Удружења сагласила да је 17. марта било организовано насиље са циљем да се протерају преостали Срби и рекла да је највише насиља било у Призрену.

Стојковић је пренео Кандићевој да „жели да јој поклони гнев, јер је примила сраман орден“, на шта му је она одговорила да се „гнев не поклања, него треба да се види шта је разлог гнева, како га не би на друге преносио“.

Након тог кратког разговора делегација „Косовских божура“ је изашла из канцеларије ФХП.

Данас се навршава 11 година од косовског погрома, када је 17. и 18 марта 2004. године, у таласу насиља, протерано 4.012 Срба, а већина се никада није вратила у своје домове.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар