Почетна » Ковачевић: Држава је произвела две страшне трагедије својим инсистирањем на насиљу и обести

Ковачевић: Држава је произвела две страшне трагедије својим инсистирањем на насиљу и обести

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странка Синиша Ковачевић изјавио је данас да ће протести „Србија против насиља“ трајати „док буде требало“, јер се грађани буне због тога што је држава својим чињењем и инсистирањем на примитивизму, насиљу, бахатости и обести произвела две страшне трагедије.

„То је ноторна чињеница и то је тако, а они могу да тврде колико год хоће да је то стицај околности и да се у Америци или у Србији пре 10, 15 година догађало нешто слично, али то су били продукти индивидуалних лудила, а ово лудило је индуковано и производ је Пинка, Хепија, примитивизма и култа насиља којем смо изложени, а да не постоји апсолутно никакав механизам одбране који би покушао да нас брани од тога“, рекао је Ковачевић телевизији Нова С.

Ковачевић је подсетио да је масовни убица из Младеновца објављивао видео снимке у којима је показивао да је фасциниран једним од јунака ријалитија „Задруга“.

Посланик Народне странке је навео да је председник Србије „отрован влашћу“, и додао да је „тај наркотик свакако уз моћ, а опет они иду заједно, нешто што је највећи афродизијак у исто време, а и нешто чега се најтеже ослобађате“.

„Нисам сигуран да ће код њега превладати рацио, можда превлада страх пре него рацио“, рекао је Ковачевић.

„Да Вучић сада има те своје фаланге, још увек једнако мотивисане као што је то било пре пар година, пре него што је Вељко Беливук као лидер тих фаланги ухапшен, они би нас већ тукли бејзбол палицама по улицама. Вучић је под притиском европске и светске јавности и то га спречава да нас већ сада гађа воденим топовима“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да су протести „Србија против насиља“ крик туге и тишине.

„Док су та окупљања мирна, сталожена, пуна пијетета и док смо свесни шта нас је извело на улице, невине дечије душе, и док смо свесни тога да је разлог због којег шетамо толико скуп и толико драгоцен, и да је то заиста камен међаш који може да промени будућност ове земље, Вучић нема начин да на нас шаље коњицу као што је слао прошли пут, и не сме да шаље острвљене жандарме да нас бестијално туку“, закључио је Ковачевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар