Почетна » Ковачевић: На грбачи нам је зло са дна каце

Ковачевић: На грбачи нам је зло са дна каце

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник и посланик Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да је „Србији на грбачи зло са дна каце“.

„Дно каце је онај простор у који улази прва воћка, у који, дакле, улази први плод, прва шљива која је отпала, дакле, она је иницирала све ово и она, дакле, у себи дефинише и емоционалну и националну и сваку другу конфигурацију, дакле, ово што је на дну српске каце данас је зло и наопако и од тога ништа горе није могло да нам се догоди“, рекао је Ковачевић на Скупштини Општинског одбора Народне странке Стари град.

„Ништа није било као ово, чак ни оно време фараонштине брозовске у којем смо клипети од 120 килограма певали да је љубичица бела и носили га у реверу и дивили се његовој мудрости док су наши очеви остајали без бркова, а наши рођаци завршавали на Голом отоку, и никад није било доста подаништва и доста улизиштва. Чинило се да смо тај раствор заситили, међутим, видите да смо дошли до ситуације да може и горе“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је „збуњен чињеницом да је човек који је на врху државе овог тренутка лишен интелектуалног асортимана да не препознаје ласкавце, удвориштво и цео тај асортиман зла који сеје око себе“.

„Отуда, дакле, потреба да морате бити свесни своје посебности и морате бити свесни да сте на правом месту, чак и ако би вам неко рекао ’не можете га померити у наредних 40 година са позиције на којој је сада’. Ни ми ни ви немате право да одустанете. Е, то је оно што је суштина“, рекао је Ковачевић члановима Народне странке.

„Док има на дну тог кланца на који смо гурнути макар и једна особа која виче ’доста’, вреди се борити. Вреди се борити због наше деце, због себе самог, због свог јутарњег погледа у огледало, због начина на који тонете у сан. Вреди се борити због свега онога што човека чини човеком“, рекао је Ковачевић.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да опозиција најбољи резултат на изборима може да постигне ако буде наступила у два блока, од којих би један чиниле странке државотворне опозиције, а други прозападне опозиције.

„Или ћемо се ујединити или ћемо чекати неке друге изборе на којима ће бити могућа промена власти. Ако опозиција не наступи у два блока, онда ће се опозиционе странке у кампањи неизбежно гложити између себе и неће постићи добар резултат, а о победи тада нема ни говора“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да постоје изговори због којих опозиција не може да наступи у две колоне али да народу нико неће моћи да објасни због чега није било довољно разума да се наступи на једини начин који доноси промену власти.

„Имамо можда још неколико недеља док не буду расписани избори. Народна странка је отворена за удруживање са странкама државотворне и патриотске оријентације. Апелујем на све који се политиком не баве као бизнисом да размисле о неопходности уједињења државотворне опозиције“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка поставила јасну линију раздвајања – одбацивање „француско-немачког“ плана за независност „Косова“, и додао да су управо због тога „летос притиснута сва дугмад“ са циљем да се политика Народне странке промени, али да тај покушај није успео.

„Данас смо, међутим, јаснији и јачи и видљивији него икада када је реч о нашим опредељењима“, рекао је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Стари град изабран је Горан Копривица, а изабрани су и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.

Можда ти се свиди

Оставите коментар