Почетна » Ковачевић (Народна странка): Мора бити јавно све у вези са набавком вакцина и здрављем грађана

Ковачевић (Народна странка): Мора бити јавно све у вези са набавком вакцина и здрављем грађана

од admin
0 коментар

 

„Није довољно да се народу покаже да неки представник власти прима вакцину пред камерама, него сви подаци морају бити јавни, како би свима било јасно коју ће вакцину примити и како би била отклоњена свака сумња на корупцију“, упитао је Ковачевић.

Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво, подсетио је да су због нетранспарентне набавке вакцина против свињског грипа пре више од 10 година покренути кривични поступци, а држава је „нуспојаве осетила у својој каси“.

„Одбор за привреду и предузетништво окупља људе који су годинама послодавци и имају стотине радника. У њихово име и у име људи које запошљавају, питамо одакле људима на власти, који се у животу нису бавили ничим осим политике, право да куповину вакцина народним новцем прогласе строго поверљивом тајном“, упитао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да државе у региону не крију од својих грађана податке о вакцинама, и навео пример Хрватске, где је власт саопштила колико ће вакцина набавити и није крила детаље набавке.

„Власт која ће у Србији доћи после будућих, надамо се слободних избора, детаљно ће анализирати све уговоре које је режим СНС-а склапао и биће процесуирани по закону сви који су се огрешили о народни новац и имовину“, закључио је Ковачевић.

Народна Странка 

Можда ти се свиди

Оставите коментар