Почетна » Ковачевић (Народна странка): Власт гази већину са малим платама, а мази богату мањину

Ковачевић (Народна странка): Власт гази већину са малим платама, а мази богату мањину

од admin
0 коментар

 

„Власт није имала разумевања за фриленсере, од којих велика већина не зарађује више од 500 евра месечно, а сада излази у сусрет ’младима’ који зарађују више од 3.000.000 динара годишње, односно више од 2.000 евра месечно. Тај екстра порез у целој Србији плаћа 20.000 људи, а међу њима вероватно нема ни 5.000 млађих од 40 година. Реч је о потпуно да је потпуно бесмисленој и нелогичној мери“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је спорно како је Министарство финансија дефинисало границу „шта су млади и како је одредило границу за смањење годишњег пореза на плату“.

„Терет пореског оптерећења требало би да сносе они који зарађују вишеструко више од просека и то је један од постулата економске правде која, уз економски патриотизам и јачање средње класе, мора бити примарни циљ како би се исправило све што су економске незналице из СНС-а упропастиле“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да се Народна странка залаже да од пореза на добит буду ослобођене компаније ако донирају новац у некомерцијалне спортове, уметност и здравствене проблеме деце, уместо што се донације „кажњавају обавезним плаћањем ПДВ-а на нешто што се поклања“.

„Неопходно је смањење пореза и доприноса који послодавци плаћају за запослене приликом исплата плата са 60 одсто на 50 одсто. Поздрављамо сваку пореску олакшицу која утиче на побољшање живота грађана, а ова усмерена ка ’младима’ је козметичка и неће донети никакву корист за 95 одсто људи млађих од 40 година“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се Народна странка залаже за прогресивни систем плаћања пореза, који подразумева да „богати плаћају много а сиромашни мало“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар