Почетна » Ковачевић: СНС показао свој став о интервјуу силоватеља одбијањем да се о томе расправља

Ковачевић: СНС показао свој став о интервјуу силоватеља одбијањем да се о томе расправља

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странке и председник Одбора Скупштине Србије за културу и информисање Синиша Ковачевић изјавио је данас да је одбијање СНС већине да усвоји дневни ред седнице одбора по којем је требало да се расправља о интервјуу осуђеног силоватеља листу „Информер“ представља „јасно артикулисан политички, интелектуални и морални став“.

„То је артикулисана и гласно изговорена јасно вођена политичка мисао“, рекао је Ковачевић на седници одбора, коју је сазвао поводом интервјуа са силоватељем Игором Милошевићем објављеног у листу „Информер“.

Посланици парламентарне већине одбили су да гласају за дневни ред седнице одбора, па дневни ред није усвојен и седница због тога није одржана.

Ковачевић је навео да се на седници нису појавили представници Министарства културе и информисања.

„На овој и некој следећој седници наравно да је требало да буде неко из Министарства културе и информисања, као и министарка (за људска и мањиска права и друштвени дијалог) Гордана Чомић, као и министар унутрашњих послова Александар Вулин“, рекао је Ковачевић.

„Овај случај би свима требало да нам помогне да ако не можемо да ресоциализујемо вишеструког повратника, пронађемо начин да заштитимо жене од поновне виктимизације и злочина“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је интервју са силоватељем урађен из ниских побуда како би се дошло до „одређене количине новца и кликова“.

Посланик Народне странке је истакао да је објављивањем разговора са силоватељем, за који је рекао да је „далеко од интервјуа“, извршена поновна виктимизација несрећних жена и њихових породица, што је изазвало револт неколико стотина жена на улицама два највећа српска града и довело до продаје „неколико десетина хиљада бибер спрејева“.

„Уследило је објашњење уредника ’Информера’ Драгана Ј. Вучићевића да је то новинарство и да немамо право да се мешамо у уређивачку политику и да то ради читав свет да бисмо онда, гле чуда, добили информацију да се он шалио и да је то урађено да би се масовни силоватељ склонио са улица“, рекао је Ковачевић.

„Па, није Вучићевић ту да хапси и одређује ко ће ићи у затвор. Вучићевић није властан да склања силоватеља са улице. Зашто се две новинарке које су разговарале са силоватељем истог дана нису појавиле и рекле да су угрожене и да траже да се тај човек склони“, упитао је Ковачевић.

Ковачевић је на седници прочитао писмо новинарке Ан Мари Ћурчић члановима одбора у којем је позвала да се предузму сви неопходни кораци како би се стало на пут непрофесионалном и неетичком извештавању медија.

Можда ти се свиди

Оставите коментар