Почетна » Ковачевић у Новом Саду: Програм за Војводину своди се на једну реч – храна

Ковачевић у Новом Саду: Програм за Војводину своди се на једну реч – храна

од Други Пишу
0 коментар

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ за покрајинске изборе у Војводини Синиша Ковачевић изјавио је да се програм за Војводину своди на једну реч – храна.

„Али не храна тако што ћете у један јабучар дотерати руски шлепер у коме ће, дакле, тај надобудни руски шофер тражити да му се у тај камион утоваре гајбе са јабукама, а онда то платити 12 центи по килограму, него ћете на крају тог јабучара направити или породичну фабрику воћних сокова или породичну пецару за калвадос или за јабукову ракију или направити фабрику која ће производити јабуков чипс“, рекао је Ковачевић на предизборној конвенцији у Новом Саду.

„Не треба вам клип кукуруза на њиви који ћете продати као кукурузну клипу него као кобасицу. Тај трансфер је мало нелогичан али нама Војвођанима више него јасан. Не треба вам њива са житом ако нема млина на крају да га бар продате као брашно или као кифлу“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да нема потребе да Војводина има било коју врсту бриге осим једне, а то је клима.

„Врло респектабилни научници тврде да ће се овај рајски простор, ова најплоднија земља која постоји на свету, осим одређених потеса у Русији и Украјини, за 30 година претворити у полупустињу зато што се очекују температуре од преко 70 степени на сунцу“, рекао је Ковачевић.

„Војводина има Дунав, Саву, Босут, Јегричку, Тамиш, Бегеј, Тису, има 30 језера, од Рудошког на северу и Палићког, па до Обедске баре на југу, а наводњава само 2,5 посто простора зато што је бивши министар пољопривреде, који се данас тако успешно бави лоптањем, успео да то са три процента смањи на 2,5 јер није сервисирао ни ово што имамо“, прецизирао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је „то нешто што једна озбиљна странка и једна озбиљна организација мора да себи стави као циљ који ће привући људе да остану“.

„Нема разлога да се не успе наводњавати стопроцентно територија Војводине као Холандија и притом имати толико новца и толико хране да заиста храни целу Европу“, рекао је Ковачевић.

„Видите ли ви ко вам води ову земљу? У том смислу, дакле, та се одговорност, ваша одговорност, мора повећати и мултиплификовати. Они неће правити заливне системе, направиће Национални стадион на који ће потрошити милијарду долара, а две трећине Војводине пије воду која није за пиће, а трећина која има воду за пиће добија је из азбестних цеви, и ми тим лудацима пуштамо да воде државу“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао шта је следеће и да ли је то Зимска олимпијада у Сомбору.

„Снег ће се увозити из Либије, лед ће се увозити са Кипра, а имаћемо, дакле, свој ветар, с тим што да не бисмо ништа препуштали случају, направићемо и фабрику ветра и онда ће доћи председник да је свечано отвори и да пусти први ветар. То је будућност ове земље уколико ми не узмемо ствари у своје руке“, закључио је Ковачевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар