Почетна » Крагујевачка опозиција тражи наставак седнице Скупштине града

Крагујевачка опозиција тражи наставак седнице Скупштине града

од Други Пишу
0 коментар

Крагујевачка опозиција затражила је данас од власти да настави седницу Скупштине града коју је иницирало 36 одборника по хитном поступку, која због одсуства одборника владајуће већине није одржана у априлу, у два наврата.

Опозиција тражи одржавање хитне седнице због спорне одлуке власти о исплати накнаде за експропријацију земљишта код „Заставиног сервиса“ од око 300 милиона динара из градског буџета.

„То је наш услов за нормално функционисање парламента и прекид бојкота који изражавамо ћутањем за скупштинском говорницом“, рекао је агенцији Бета заменик шефа одборничке групе Странке слободе и правде (ССП) Обрад Турковић.

Он је додао да је опозиција данас затражила од председника Скупштине града Ивице Момчиловића да сутрашње консултације са шефовима одборничких група у 8.15 сати буду јавне, уз присуство медија, као и да, ако то не буде омогућено, 36 одборника опозиције неће доћи на консултације.

„Тражимо да консултације пред сутрашњи наставак редовног заседања парламента буду јавне, како би се избегле различите верзије после консултација у петак 10. маја“, рекао је Турковић.

Председник Скупштине града Крагујевца је наставак редовне седнице, који је најпре заказан за петак 10. маја, тог дана одложио за 14. мај.

Реч је о седници која је прекинута 24. априла, након што је усвојено пет, од 35 тачака дневног реда.

Седницу Скупштине града 24. априла је обележило 17-часовно ћутање опозиције за говорницом у знак протеста што на дневном реду није спорна одлука о исплати накнаде за експопријацију.

N1/Milan Nikić

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар