Почетна » Кркобабић за РТС: Повишице најпре пензионерима

Кркобабић за РТС: Повишице најпре пензионерима

од admin
0 коментар

Важно је да пензије и плате расту а колико ће то певећање бити треба да буде постигнуто ширим консензусом, рекао је Милан Кркобабић гостујући у Дневнику РТС.

„Фискални савет постоји да да мишљење, људи излази са различитим мишљењима. За нас је битно да плате и пензије морају да расту, колико, то ћемо видети“, рекао је Кркобабић.

Пре неколико дана из ПУПС-а је саопштено да је дошло време да и други затегну каиш а не само пензионери.

„Простора за прерасподелу има, највећу жртву до сада су поднели пензионери и један део запослених. Прошле су три године тако да је сада могуће размишљати и о дугорочним мерама. Јавна предузећа морају да пуне буџет у наредном периоду“, сматра лидер ПУПС-а.

Што се тиче најављене једнократне помоћи за пензионере али и 13. пензије, Кркобабић сматра да је то увек добродошла мера али да то није питање само за министра финансија.

„За нас ово није питање само за једног министра већ за целу Владу и треба да се разговара о ширем консензусу. Прво треба повећати пензије па онда дати веће плате и полицији, војсци, просветарима. Једнократна помоћ је пожељна а што се тиче 13. пензије у граду Београду постоје средства, а трошкови у Београду су реално највећи и мора се бринути и о тим људима“, рекао је лидер ПУПС-а.

Последњих дана, пре коначне одлуке Владе, сви излазе са својом рачуницом ко и колико повећање очекује.

„То је лепа вест али то мора да буде одлука Владе Србије али и председника државе јер је он био гарант фискалне консолидације. Министри долазе и одлазе а 1.700.000 пензионера је константа“, каже Кркобабић.

Владин пројекат задругарства већ је почео да даје резултате а како сачувати српско село била је тема и у САНУ-у.

„Број задруга је за само пар месеци порастао на скоро 100. Ми смо дали новац за четири задруге, две постојеће и две нове. Задругарима је битно што сада имају подршку Владе а и са највишег академског нивоа. Без задруга нема српског села а без села треба да се запитамо шта ћемо. Трогодишњи пројекат вредан 25 милиона евра се наставља и у 2018. и када се разматра шта са слободним средствима ево доброг примера где треба улагати“, закључио је Милан Кркобабић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар