Почетна » КУКЊАВА ЗБОГ МОГУЋЕГ ХАПШЕЊА! Почело саслушање као и судски процеси против напредњака у Гроцкој

КУКЊАВА ЗБОГ МОГУЋЕГ ХАПШЕЊА! Почело саслушање као и судски процеси против напредњака у Гроцкој

од admin
0 коментар

Председник ДРИ Радослав Сретеновић рекао је тада на конференцији за новинаре да су код 42 буџетска корисника утврђене неправилности у области припреме и доношења буџета и финансијског плана у укупном износу од 586,5 милиона динара.

Државна ревизорска институција је те године субјектима ревизије дала укупно 1.686 препорука, ради отклањања неправилности и унапређења усклађености пословања са законима и прописима.До тада је, како је објављено, Државна ревизорска институција на основу налаза из извештаја о ревизијама за 2014. годину, поднела 83 захтева за покретање прекршајног поступка, једну пријаву за привредни преступ и 12 кривичних пријава. На списку Градских општина против којих су поднете кривичне пријаве налазила се и Гроцка.
ДРИ је у току те године поднела и три информације надлежним тужилаштвима.

Према сазнањима Жиг Инфа, према тим пријавама ДРИ ускоро почиње суђење Зорану Маркову, бившем председнику ГО Гроцка из редова напредњака.

Подсетимо се, након избора 2012-те године, на власт после Јанковића, по други пут долази Драгољуб Симоновић, овога пута као члан СНС-а. На власти остаје, отприлике, месец дана дуже него у првом мандату. Крајем децембра 2012.године, Симоновић подноси оставку јер прелази на место директора „Железница Србије“. На његово место долази Зоран Марков, такође из СНС-а.

Марков остаје председник Гроцке до јуна 2014, када подноси оставку а на његово место долази Стефан Дилберовић, такође из СНС-а.

И управо за период док је владао Марков , односно за 2014. Годину, ДРИ подноси кривичне пријаве против више људи у ГО Гроцка. Један од њих је и Зоран Марков.

Такође, према сазнањима Жиг Инфа, и наследник Маркова, Стефан Дилберовић који је тренутно председник СГО Гроцка и десна рука ухапшеног Драгољуба Симоновића, у суботу је давао изјаву у полицији. Наш дописник је сусрео Дилберовића у Гроцкој када је у телефонском разговору објашњавао трећем лицу, да нема потребе да се плаши од хапшења и да му он обећава да до тога неће доћи. Након тога је Дилберовић завршио у полицији, како би био саслушан.

Колико је ствар била ургентна, говори податак да је за време државног празника и викенда ангажован, малтене, читав полицијски врх, како би саслушавали Дилберовића.

Према истим сазнањима, поред Дилберовића води се поступак и против још минимум троје челних људи Гроцке, због сумње у разноразних новчаних превара, односно против ненаменског и противправног трошења буџета ГО Гроцка.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар