Почетна » КУПИО ДИПЛОМУ: Посланик СНС-а не зна који је факултет завршио

КУПИО ДИПЛОМУ: Посланик СНС-а не зна који је факултет завршио

од admin
0 коментар

Одборник СНС-а у нишком парламенту и посланик у републичком Братимир Васиљевић, како сам каже, у 61. години живота завршио је приватни факултет и постао дипломирани менаџер. Међутим, није могао да се сети како се факултет тачно зове.

Иако је неколико пута поновио да се ради о факултету “Унион”, факултет под тим називом не постоји, већ постоје два универзитета сличног назива – “Универзитет Унион” и “Универзитет Унион – Никола Тесла”.

На питање како се тачно зове факултет који је завршио, Васиљевић није био сигуран.

– Завршио сам факултет “Унион”, не знам ни ја тачно ако ми верујете. Нисам припремљен за таква питања. Треба да погледам, ја треба сад да се сећам детаља… Рекао сам како се зове, немојте сада тако да вам нисам рекао… Ја Вам кажем да је факултет “Унион”, рекао је Васиљевић за “Јужне вести”.

На поновљено питање да ли се ради о универзитету “Унион” или “Унион – Никола Тесла”, Васиљевић је поновио одговор.

– Ма не, није “Никола Тесла”. Нисам баш сигуран, одмарам, легао сам мало да одмарам па ме будите, прокоментарисао је Васиљевић.

Према његовим тврдњама, завршио је смер Менаџмент у трговини. Међутим, на оба универзитета су објаснили да смер под тим називом не постоји у оквиру ни једног од њихових факултета.

Посланик напредњака објашњава да је факултет “доста дуго завршавао” јер је студирао ванредно, истовремено и радећи.

Како каже, осамдесетих је завршио Вишу економску школу, на смеру Унутрашња трговина и сада је желео да дипломира у својој струци, тако што је, наводи, полагао допуну испита.

– Шести степен те струке сам имао још осамдесетих година и зашто не бих сада завршио? Сматрао сам да има неког смисла дипломирати, а овде сам видео могућност да уз допуну одређених испита завршим, каже посланик СНС-а.

Он тврди да је дипломирао 2014. године, иако је на сајту Парламента до пре неколико месеци стајало да је Васиљевић економиста, да би тек недавно било промењено у “дипломирани менаџер”.

Иначе, Универзитет “Унион” познат је по продаји диплома. Подсетимо да је председник општине Нови Београд докторирао на Универзитету “Унион”, а касније је утврђено да је плагирао своју докторску дисертацију.

Јужне вести / Телепромптер.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар